Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Dittgen: “Voetbal is mijn talent, mijn passie, mijn leven”


Onze Kiezkickers bereiden zich nu al tien dagen voor op het nieuwe seizoen, en Maximilian Dittgen, die vastbesloten is voor SV Wehen Wiesbaden, is er ook een week. In een videoconferentie op dinsdagmiddag (11 augustus) beantwoordde de middenvelder vragen van mediavertegenwoordigers en sprak over …

… de eerste dagen bij FC St. Pauli : “Het dagelijkse leven wordt momenteel gekenmerkt door training, zoals het in de voorbereiding is. Ik werd goed ontvangen door het team en heb over het algemeen weinig gewenningsproblemen. Ik voel me goed, alles is geweldig. Ik logeer in het hotel en ben nog steeds op zoek naar een appartement. ”

… de bijnaam ‘raket’ gemist door coach Timo Schultz : “Ik ben door niemand anders zo genoemd. Maar daar kan ik mee leven, want er zijn slechtere bijnamen.”

… zijn speelstijl : “Het leeft van mijn kracht, uithoudingsvermogen en snelheid. Ik moet de rustfasen in het spel gebruiken en mijn kracht op een meer gecontroleerde manier gebruiken. Fysiek ben ik er altijd erg goed in geweest. Ik heb me aangepast aan de tweede divisie. Vooral bij de speelstijl die we met Wiesbaden speelden. Lichamelijkheid was buitengewoon belangrijk. Veel is ook een kwestie van de geest: als je denkt dat je niet verder kunt, kun je altijd iets toevoegen. ”

… de kwaliteit van het team : “Als je naar het trainingsveld gaat, merk je meteen dat er veel kwaliteit in het team zit. Ik was verrast wat voor goede spelers we in ons team hebben. Als je zoveel goede spelers hebt, dan kan je ook met veel plezier voetballen. De jonge spelers zijn ook erg goed. Dat maakt me erg positief voor de komende seizoen. ”

… de jonge assistent-coaches die niet veel ouder zijn dan hij: “Ik let niet op leeftijd, alleen op kwaliteit. Als dat klopt, kan een assistent-coach twee jaar jonger zijn dan ik. Als hij mij helpt, geeft me de tips en informatie waar ik als speler van kan profiteren, dan doet de leeftijd er niet toe. De twee zijn erg toegewijd en gefocust op wat ze doen. Het is erg leuk om met ze samen te werken. “

… mogelijke rituelen vóór de wedstrijd : “Elke speler heeft bepaalde rituelen. Mijn muziek verandert. Afhankelijk van wat er actueel is en wat mij drijft. Over het algemeen ben ik altijd erg gefocust voor de wedstrijd, ik spreek niet veel in de kleedkamer en probeer om me op mijn lichaam te concentreren. Zodra het fluitsignaal klinkt, laat je alles naar buiten en geef je alles op het veld. ”

… Zijn doelen voor het komende seizoen : “Persoonlijk wil ik zoveel mogelijk wedstrijden spelen, zo veel mogelijk minuten op het veld staan ​​en het team helpen met mijn kwaliteiten. Ik wil genieten van het spel en de fans laten zien wat ik kan. Het belangrijkste doel is om zoveel mogelijk games te winnen, want dat is het leukst. ”

… zijn favoriete positie : “Ik speel het liefst op beide vleugels – of het nu links of rechts is. De afgelopen jaren heb ik voornamelijk links gespeeld. Maar ik kan ook rechts spelen om in te trekken en het einde te zoeken. Een flank met rechts is niet langer een probleem. ”

… Winger Ryo Miyaichi : “Toen we met Wiesbaden speelden bij Millerntor, was hij mijn tegenstander omdat ik links achterin speelde. Hij is een zeer snelle en technisch vaardige speler. Ryo is moeilijk te verdedigen, wat goed is voor ons. We zouden elkaar goed kunnen aanvullen. Als een van ons aan zijn zijde doorbreekt, kan de ander zijn snelheid gebruiken om voor een voorzet te gaan staan. ”

… de vraag of de zoektocht naar een appartement in Hamburg of de voorbereiding onder Timo Schultz moeilijker is : “Een moeilijke vraag ( lacht ). De training is al erg intensief en vermoeiend, maar de zoektocht naar een appartement is ook niet eenvoudig. Er moeten alleen een paar parameters zijn passen in het appartement. ”

… de huidige scheiding van de familie : “Ik vind het moeilijk. Ik heb mijn familie niet zo lang bij me gehad sinds mijn dochter werd geboren. Ik mis haar, mijn vrouw en mijn honden echt. Het is nu vermoeiend en een zware tijd, maar dat gaat voorbij. Zodra we ergens kunnen wonen, zijn we weer samen en dan komt alles goed. Natuurlijk hoop ik dat je zo snel mogelijk naar Hamburg komt. Uiterlijk na het trainingskamp zou het wenselijk zijn om in mijn gebruikelijke routine te komen en om mijn vrouw te kunnen ontlasten. ”

… zijn hobby’s en talenten : “Voetbal is mijn talent, mijn passie, mijn leven. Naast voetbal komt mijn gezin op de eerste plaats. Ik heb twee honden met wie ik veel tijd doorbreng. Ik kijk graag een serie en heb ook soms de controller in de hand, maar het gezinsleven staat op de voorgrond en laat er meestal niet veel tijd voor over. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters