Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Transfercoup: Victoria Hamburg haalt FCSP cultheld binnen

SC Victoria Hamburg heeft een absolute transfercoup gerealiseerd! Het team van hoofdcoach Marius Ebbers krijgt komend seizoen gezelschap van een ex-prof en een ware cultheld van FC Sankt Pauli. De 34-jarige nieuwkomer beëindigde onlangs zijn loopbaan in de tweede Bundesliga.

Jan-Phillipp Kalla speelt de komende twee jaar voor SC Victoria Hamburg in de Oberliga Hamburg na zijn actieve carrière als prof bij FC Sankt Pauli. Dat maakte het competitieteam dinsdagavond officieel bekend in een persbericht. Zo trainde de 34-jarige ’s avonds voor het eerst mee met de ploeg, die wordt verzorgd door zijn oud-teamgenoot Marius Ebbers.

“Ik ben ongelooflijk blij met de komst van Jan-Philipp Kalla. In 2000 mocht ik hem trainen in een van de eerste DFB-steunpubnten. Schnecke zal ons enorm helpen, zowel menselijk als atletisch ”, citeert Vicky-president Ronald Lotz in het rapport. Coach Ebbers vult aan: “We zijn natuurlijk super blij dat we zo’n speler met zo’n kwaliteit en met zo’n vita kunnen krijgen. Niet alleen atletisch, maar ook menselijk. En Schnecke mag zich ook verheugen op een geweldige groep die werkelijk fenomenaal is. Schnecke is een absoluut geweldige kerel. Je kunt keer op keer zien hoe hij sociaal geëngageerd is buiten het veld.

”Zeventien jaar lang droeg Schnecke het shirt van het Kiez-club en speelde hij meer dan 150 professionele wedstrijden in zijn carrière. “Zelfs na mijn carrière voel ik me nog steeds goed en fit en gezond. Daarom was voetballen voor mij nog een optie. En als je in Hamburg wilt blijven, ga je naar amateurvoetbal ”, zegt Kalla zelf en voegt eraan toe: “Ik ken Ebbe al vele jaren en ik zag ook met één oog dat hij het hier goed doet bij Vicky, daarom was hij de eerste aanspreekpartner en nu ben ik hier. SC Victoria is een goed plaats en ik heb zin om te spelen – daarom past het heel goed. ”Het is echter nog onduidelijk wanneer de prominente nieuwkomer voor Vicky voor het eerst zal verschijnen. De Corona-uitspraak van de Senaat staat momenteel niet toe dat testwedstrijden in Hamburg worden gespeeld of het seizoen begint.

Bron: www.amateur-fussball-hamburg.de
Beeld: Witters