Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Smarsch: “Ik voelde me bijna beangstigend snel op mijn gemak”


Dennis Smarsch is sinds zondag 2 augustus een Kiezkicker en sinds dinsdag 4 augustus staat de van Hertha BSC overgekomen doelman samen met zijn nieuwe teamgenoten op het veld. Na de eerste sessies op de Kollaustraße en de eerste dagen in Hamburg beantwoordde de 1,96 meter lange doelman de vragen van de journalisten in een teleconferentie op vrijdagmiddag 7 augustus. De 21-jarige doelman sprak over …

… de reden voor zijn verandering: “De verandering kwam omdat ik vond mijn volgende stap te moeten zetten. Na tien jaar bij Hertha BSC was het voor mij belangrijk om uit mijn comfortzone te komen en wat volwassener te worden. samen met de verantwoordelijken kwamen we tot de conclusie dat het pad voor beide kanten goed klonk. ”

… Zijn ambitie: “Ik ben nog erg jong, ik heb nog veel tijd. Toch heb ik het gevoel dat ik meteen in de eerste wedstrijd zou willen spelen. Als ik als jonge keeper praat over het hier zijn om op de bank te zitten. Ik wil mezelf aanbieden, ik wil laten zien wat ik kan en ook laten zien welke ervaring ik met mij heb opgedaan, ook uit mijn eerste Bundesliga-wedstrijden. Natuurlijk wil ik de nummer 1 onder druk zetten en het beste doen wat ik kan aanbieden.”

… zijn sterke en zwakke punten: “Een van mijn sterke punten is zeker mijn grootte en charisma. Ik ben niet bepaald stil en heb een grote mond in het spel – op een positieve manier. Ik wil van achteren coachen en het team leiden. Ik hou daarbij af en toe een bal voor de lijn. Een ander voordeel is mijn voetbalde kwaliteiteb. Naar mijn mening kan ik redelijk goed spelen met links en rechts en speel ik graag van achteren uit. Bovendien ben ik vrij flexibel voor mijn maat. Ik bespreek mijn zwakke punten intern en ik zal daar aan werken. ”

… zijn positie: “Ik begon in Berlijn bij BSC Rehberge. Toen de toenmalige doelman geblesseerd raakte, ging ik in het doel staan. Blijkbaar werd ik een of twee keer beschoten en zag het er best goed uit. Het klikte toen ik vijf was. Toen ging het relatief snel en stond ik alleen in doel. In een jeugdwedstrijd in de derby tegen Union Berlin kopte ik ooit de 2-2 in blessuretijd binnen. Aanvallend kwaliteiten zijn er dus ook ( lacht ). ”

… de aantrekkingskracht van het keepersspel: “Dat is de dunne lijn voor de keeper tussen ‘held’ en ‘klootzak van de natie’. Of je houdt de bal vast of je doet het niet. Voor mij is het echter de bijzondere aantrekkingskracht om deze fijne lijn te hebben. ”

… zijn eerste indrukken van Hamburg: “Ik ben eigenlijk een familieman en zou graag mijn gezin bij me hebben. Berlijn is de nummer 1 stad voor mij, maar ik voelde me verrassend en bijna beangstigend snel op mijn gemak in Hamburg. Ik probeer momenteel de stad te leren kennen, raak vaker verdwaald en moet ik oppassen met de vele flitspalen. Maar ik voel me nu al aardig thuis. Dat maakt het makkelijker. ”

… Contact in het team: “Knolli was de eerste met wie ik de eerste dag dineerde. Hij schreef me ook toen hij hoorde dat ik naar St. Pauli zou komen. Anders leerde ik de spelers snel kennen. “We hebben veel jongeren bij ons. Over het algemeen is de indruk van het team erg goed. Het is een geweldige groep met coole jongens. Het niveau is erg hoog, ik vind het leuk om hier te zijn.”

… Inspiratie voor het keepersspel: “Manuel Neuer inspireert me al met zijn manier van doen. Hij zorgde voor een revolutie in het keepen. Maar ik kan ook Marc-André ter Stegen toevoegen, die het uitstekend doet. Het ziet er altijd heel gemakkelijk uit als hij de ballen speelt met links en rechts. Hij leest het spel heel goed. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters