Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

FC St. Pauli huurt Rodrigo Zalazar


FC St. Pauli blijft aan zijn selectie van zijn huidige seizoen werken en versterkt zich met Rodrigo Zalazar Martinez . De 20-jarige middenvelder komt over van Bundesliga-club Eintracht Frankfurt naar Millerntor. Beide clubs en de speler kwamen overeen tot een huurovereenkomst tot en met 30 juni 2021.

Zalazar leerde voetballen bij Albacete Balompié. In 2015 verhuisde hij naar FC Málaga in de jeugdzone, waar hij tot 2019 speelde met uitzondering van één uitleenbeurt (San Félix U19, seizoen 2016/17). In het afgelopen seizoen 2019/20 werd Zalazar aangetrokken door de Bundesliga-club Eintracht Frankfurt. Daar tekende de Uruguayaan – die ook de Spaanse nationaliteit heeft- een contract voor vier jaar, maar werd aanvankelijk voor een jaar uitgeleend aan de Poolse eerste divisieclub Korona Kielce. Dee Uruguayaanse U20 international speelde voore Zalazar 19 wedstrijden (1 doelpunt).

Stemmen over de toezegging: 

Sporthoofd Andreas Bornemann: “We zijn blij dat Rodrigo komend seizoen voor FC St. Pauli speelt. Hij brengt hoge kwaliteit mee en heeft door zijn leeftijd een enorm ontwikkelingspotentieel.”

Hoofdcoach Timo Schultz: “Rodrigo is een snelle, behendige speler die kan worden ingezet op het centrale middenveld. Hij wordt gekenmerkt door een fysieke, robuuste speelstijl. Rodrigo heeft ook een sterke aanvalsdrang en een goede afwerking met de rechtervoet.”

Rodrigo Zalazar : “Ik ben erg blij om hier te zijn en te spelen voor een club met zo’n geschiedenis. Ik ben blij dat deze kans zich heeft voorgedaan en ik kijk ernaar uit om dit seizoen zo succesvol mogelijk aan te pakken.”

_____

FC St. Pauli is zich ervan bewust dat Zalazar een onaanvaardbaar bericht op zijn sociale media-profiel heeft geplaatst na een bezoek aan het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau terwijl hij speelde voor Korona Kielce. De foto’s werden kort daarna verwijderd en Zalazar verontschuldigde zich hiervoor. De leidinggevenden van Eintracht Frankfurt spraken ook met Zalazar om hun standpunt en de relevantie van het onderwerp te verduidelijken.

Het standpunt van FC St. Pauli over de onderwerpen nationaal-socialisme en de holocaust is heel duidelijk: nooit meer – geen vergeving, niet te vergeten. Daarom hebben we al geprobeerd met de speler te praten en zijn we met hem overeengekomen om de dialoog over deze kwestie voort te zetten om hem verder bewust te maken van deze kwesties.

Rodrigo Zalazar op de post destijds: “Toen de foto werd gemaakt, was ik me niet bewust van het grote belang van deze plek. Daarom heb ik mijn excuses aangeboden en gedoneerd aan de herdenkingssite. Het spijt me voor wat er is gebeurd en zal het niet nog een keer doen gebeurtenis. ‘

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters