Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Maximilian Dittgen nieuwe aanwinst FCSP

De selectie van FC St. Pauli is verder uitgebreid: middenvelder Maximilian Dittgen (* 3 maart 1995.) komt over naar Millerntor en tekent een contract van twee jaar tot en met 30 juni 2022.

Dittgen werd opgeleid bij de jeugd van MSV Duisburg, Schalke 04 en Borussia Dortmund en verhuisde begin 2013 naar U19 van 1. FC Nürnberg. Voor het seizoen 2013/14 schoof hij door naar het tweede team en speelde daar 24 wedstrijden (2 doelpunten). In daaropvolgende seizoen werd hij 6 keer ingezet in de 2e Bundesliga.  

Voor het seizoen 2015/16 stapte Dittgen over naar SG Sonnenhof  Großaspach in de 3e divisie (6 doelpunten). Een jaar later verhuisde hij naar toenmalige tweede Bundesliga club 1.FC Kaiserslautern,  een jaar later werd hij uitgeleend aan SV Wehen Wiesbaden die hem daarna definitief overnam (2018-2020, 4 goals, 15 assists).

Stemmen over de inzet: 

Sportdirecteur Andreas Bornemann:  “We zijn blij dat we Maximilian hebben kunnen contracteren. Hij heeft zich verder ontwikkeld de afgelopen jaren. Max heeft veelbelovende vaardigheden en kan bij ons de volgende ontwikkelstap zetten. ” 

Hoofdcoach Timo Schultz:  “Maximiliaan kan variabel ingezet worden in het offensief. Hij is een van de sterkst lopende spelers in de 2e Bundesliga en maakte vooral indruk met zijn enorme snelheid – die heel goed past bij onze speelstijl. “ 

Maximilian Dittgen:  “Uiteindelijk was het niet moeilijk om mij te overtuigen van FC St. Pauli. Ik kijk erg uit naar de Millerntor en de positief gekke fans. Ik ben zeker, dat ik als persoon, als wel de manier waarop ik speel goed past bij FC St. Pauli. “ 

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters