Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

FC St. Pauli trekt Leart Paquarada aan

FC St. Pauli heeft een nieuwe speler aangetrokken om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen: linksback Leart Paqarada (* 8.10.1994) tekende vandaag een contract voor drie jaar – tot 30 juni 2023 – bij onze Kiezkickers .

Paqarada begon met voetballen bij SV Werder Bremen voordat hij in de zomer van 2003 naar Bayer Leverkusen verhuisde. Van het tweede team van de  Leverkusen ging hij in de zomer van 2014 naar de  Tweede Bundesliga club SV Sandhausen. Voor de Sandhausen speelde de linksback in totaal 152 wedstrijden in de 2e Bundesliga en 8 wedstrijden in de DFB Cup. De in Bremen geboren speler scoorde vijf doelpunten en gaf ook 18 assists.

De 25-jarige speelde 19 wedstrijden (1 doelpunt) voor het nationale team in Kosovo. Eerder speelde Paqarada een interland voor de U21 van Albanië, zeven interlands voor de U17 en de U16 van de DFB.

Reacties over bij de transfer:

Sporthoofd Andreas Bornemann: “Met Leart Paqarada konden we een ervaren tweedeklasser aantrekken die in het beste voetbaltperiode zit. Door zijn inzet hebben we nog meer mogelijkheden op de linksbackpositie en zijn wij in de kern breder.”

Hoofdcoach Timo Schultz: “Leart is een aanvallende speler met een sterke linkervoet en technisch onderlegd. Hij staat bekend om zijn gevaarlijke acties en voorzetten. We zijn erg blij dat Leart voor ons heeft gekozen en we zijn overtuigd dat hij ons zal helpen met zijn kwaliteiten. ”

Leart Paqarada: “Tijdens de gesprekken met de verantwoordelijken kreeg ik veel waardering en vertrouwen. De club is een traditionele club die bekend staat om zijn unieke sfeer op Millerntor en zijn geweldige fans. Ik ben blij dat ik nu een onderdeel van FC St. Pauli ben en ik een nieuwe stap in mijn carrière kan zetten. ”

Bron: www.fcstpauli.com