Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

FC St. Pauli trekt doelman Dennis Smarsch aan

FC St. Pauli heeft het gat bij de doelmannen opgevuld: Dennis Smarsch (* 14.01.1999) komt over van de Bundesliga-club Hertha BSC. De 21-jarige tekende bij onze Kiezkickers een 3 jarige contract tot 30 juni 2023.

Smarsch leerde voetballen bij Reinickendorfer Füchsen, SC Borsigwalde en BSC Rehberge in 1945 voordat hij op 11-jarige leeftijd naar het jeugdcentrum van Hertha BSC verhuisde en daar alle jaren doorbracht. Met de U19 van Hertha werd de 1.95 m lange doelman in 2018 Duits A-Junior Kampioen.

In het mannenvoetbal maakte de doelman van het tweede team van Hertha 25 wedstrijden in de Regionalliga Nordost. In het seizoen 2019/20 proefde de inwoner van Berlijn 150 minuten van de Bundesliga bij twee wedstrijden voor de professionals. Bovendien stond de keeper tussen de palen voor de Duitse nationale ploeg U18 en U19.

Stemmen over de inzet:

Sporthoofd Andreas Bornemann: “We zijn blij dat we met Dennis een jonge, ambitieuze en getalenteerde doelman op lange termijn bij de FCSP hebben kunnen vastleggen. Voor Dennis is het de volgende stap om zich verder te ontwikkelen. Tegelijkertijd hopen we dat hij zal kunnen concurreren met de onze keepers. ”

Hoofdcoach Timo Schultz: “Dennis is een vastberaden keeper die vorig seizoen zijn talent in de Bundesliga heeft kunnen demonstreren en overtuigde met goede prestaties. Door zijn grootte en zijn positionele spel is hij een ander speler type dan Robin Himmelmann en Svend Brodersen en de perfecte tegenpool van de twee. ”

Dennis Smarsch: “Ik kwam hier om de volgende stap voor mij te zetten. In mijn ogen is St. Pauli hiervoor de ideale club. Ik ben nog een jonge speler en weet dat ik me eerst moet bewijzen. Maar tegelijkertijd probeer ik te pushen om aan mijn minuten te komen. Het is ook de eerste keer dat ik mijn geboorteplaats Berlijn verlaat. Dat is een stap voor mij. Maar Berlijn is niet ver weg en ik kijk uit naar de nieuwe job in Hamburg. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Picture: Witters