Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

FC St Pauli heeft met Fabian Hürzeler zijn tweede Co-coach

FC St. Pauli heeft zijn coachingsteam voor het seizoen 2020/21 voltooid: Fabian Hürzeler (* 26 februari 1993, Houston) wordt de tweede assistent-coach die de staf van hoofdcoach Timo Schultz verrijkt. Sportdirecteur Andreas Bornemann en de 27-jarige kwamen een contract overeen dat geldig is tot 30 juni 2022.

Hürzeler begon zijn coachingcarrière in de zomer van 2016 als speler-coach bij FC Pipinsried, met wie hij in de zomer van 2017 promotie naar de Regionalliga Bayern vierde. In totaal coachte Hürzeler FC Pipinsried in meer dan 100 wedstrijden. In het seizoen 2018/19 werkte de 27-jarige – die als jeugdtrainer bij FC Bayern München trainde –  ook als assistent-coach voor Meikel Schönweitz in het U20-nationale team van de DFB en vervolgens als assistent-coach naast Christian Wörns (U18 ). Als speler speelde Hürzeler voor FC Pipinsried, FC Bayern München II, TSG Hoffenheim II en TSV 1860 München II in totaal 160 wedstrijden in de Regionalliga Bayern en Südwest.

Stemmen over de inzet:

Sporthoofd Andreas Bornemann: “Ik ben blij dat ons coachingsteam nu compleet is. Fabian traint al twee jaar een team in het mannenvoetbal en heeft – ondanks zijn relatief jonge leeftijd – grote professionele en sociale vaardigheden. We zijn dan ook verheugd hem op dit gebied voor ons trainersteam te hebben gewonnen. ”

Hoofdcoach Timo Schultz: “Het is fijn dat we nu met het hele coachingsteam aan de seizoensvoorbereiding kunnen beginnen. Fabian past goed bij ons als  mens, eerlijk gezegd deed leeftijd er niet toe. Hij heeft in zowel de heren- als jeugdafdeling van de DFB laten zien dat hij teams op verschillende niveaus kan leiden. ”

Fabian Hürzeler: “Ik was twee jaar geleden al bij FC St. Pauli. Daar heb ik Timo Schultz ontmoet. Gedurende die tijd ontdekten we dat we veel overlappingen hebben in hoe we voetbal willen spelen. Ook menselijk zijn we een team van trainers. Voor mij is het de optimale stap om in het profvoetbal te komen. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters