Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Jannes Wieckhoff tekent een profcontract bij FC St. Pauli

Sportdirecteur Andreas Bornemann heeft nog een jonge speler aan FC St. Pauli gebonden. Jannes Wieckhoff (* 2.8.2000), die het afgelopen seizoen speelde voor de U23, tekende zijn eerste profcontract, dat geldig is tot 30 juni 2022.

Rechtsback Wieckhoff kwam in 2012 over van de jeugd van Hamburger $V. Hij doorliep alle fases van het jeugd van FC St. Pauli. In het afgelopen seizoen 2019/20 speelde de 19-jarige zijn eerste jaar in het mannenvoetbal en kwam aan 15 wedstrijden voor de U23’s van FCSP (1 doelpunt, 1 assist).

Reacties over het ​​contract

Sporthoofd Andreas Bornemann: “Bij de  U23 raakte Jannes snel gewend aan de omstandigheden van het mannenvoetbal. We volgden zijn pad vorig jaar op de voet en zijn ervan overtuigd dat hij de sprong naar het profvoetbal kan maken. Hij heeft de verschillende leeftijdsgroepen in NLZ doorlopen en kent de club van kinds af aan heel goed. We zijn blij dat hij graag zijn volgende stap met ons wil zetten.

Hoofdtrainer Timo Schultz: “Ik heb Jannes al getraind in de U17 en U19 en ken zijn speelstijl dienovereenkomstig. Hij heeft een sterke aanvalsdrang in de rechtsbackpositie, maar schakelt ook defensief snel terug. Tijdens zijn wedstrijden bij de U23 was al duidelijk dat hij de volgende stap in zijn ontwikkeling kan zetten. Ik vertrouw erop dat hij onmiddellijk de strijd om de startplaats aan de rechterkant in de verdediging aangaat. ”

Jannes Wieckhoff: “Het is een onbeschrijfelijk gevoel om het eerste profcontract te hebben getekend nadat ik er de afgelopen jaren hard voor heb gewerkt. Ik ben de club dankbaar voor deze kans, maar ik wil niet op mijn lauweren rusten. Mijn doel is ook op het veld van het Millerntor-stadion staan ​​- bij voorkeur natuurlijk voor fans. ”

Bron: www.fcstpauli.com