Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

FC St. Pauli trekt Daniel-Kofi Kyereh aan

Een nieuwe transfer voor het nieuwe seizoen: FC St. Pauli trekt Daniel-Kofi Kyereh aan. De 24-jarige – wiens contract bij de tweede divisie degradeerde SV Wehen Wiesbaden was verlopen – tekende een contract voor drie jaar bij de Kiezkickers en ligt vast tot 30 juni 2023. 

In zijn jeugd speelde Kyereh voor VfL Wolfsburg en TSV Havelse voordat hij in juli 2018 naar SV Wehen Wiesbaden verhuisde. Bij de Hessen had de aanvaller – met 15 goals en 5 assists – een groot aandeel in de promotie naar de 2e Bundesliga. Afgelopen seizoen 2019/20 kwamen daar nog eens 6 goals en 7 assists bij.

Reacties bij de transfer:

Sportchef Andreas Bornemann : “We kijken al langer uit naar Daniel-Kofi Kyereh. We zijn dan ook blij dat hij ondanks andere aanbiedingen voor FC St. Pauli koos en ons aanval verder zal versterken met zijn dynamiek en snelheid.”

Hoofdcoach Timo Schultz : “Kofi is een absolute aanwinst voor ons aanvallende spel. Hij is een doelpuntenmaker en sterke speler die flexibel inzetbaar is en ons dus tactische en speelse kansen biedt in ons aanvalsspel. En dat is precies wat ik van hem verwacht: dat hij brengt zijn sterke punten – evenals zijn doelgevaar – naar ons toe. We kijken uit naar hem! ”

Daniel-Kofi Kyereh : “Toen ik het afgelopen seizoen voor het eerst Millerntor opliep, merkte ik al hoe bijzonder deze club is. Ik identificeer me ook 100 procent met de waarden die St. Pauli vertegenwoordigt. Ik ben heel blij dat de transfer is gelukt en dat de verantwoordelijken zo snel naar me geïnformeerd hebben. Ik ben benieuwd wat er gaat komen en ik weet zeker dat we ons als team goed zullen ontwikkelen, zeker met deze fans in de rug.”

Met SV Wehen Wiesbaden speelde Daniel-Kofi Kyereh drie keer tegen onze FCSP (1x beker), met TSV Havelse speelden hij nog eens zes duels tegen U23 in de Regionalliga Nord.

Bron: www.fcstpauli.com
Picture : Witters