Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Luis Coordes verlengt bij FC St. Pauli

FC St. Pauli heeft een nieuwe stap gezet in de selectie van de selectie voor het seizoen 2020/21. Sportdirecteur Andreas Bornemann ging akkoord met Luis Coordes om zijn aanvankelijk verlopen contract te verlengen tot 30 juni 2022.

Luis Coordes stapte in 2016 over van MTV Treubund Lüneburg naar de FC St. Pauli jeugdacademie. In zijn eerste jaar bij FCSP speelde hij al onder bondscoach Timo Schultz, die toen hoofdcoach was van de U17. Voor het seizoen 2018/19 kreeg Coordes zijn eerste prof contract bij de FCSP. De aanvallende buitenspeler maakte in 2019 zijn debuut tegen VfL Bochum in de 2e Bundesliga en speelde sindsdien in totaal 13 wedstrijden in de tweede Liga.

Reacties bij de verlenging:  

Sporthoofd Andreas Bornemann : “Luis heeft zijn eerste professionele ervaring bij FC St. Pauli en heeft onlangs laten zien dat hij de kwaliteit heeft om zich te vestigen in de 2e Bundesliga en wij zijn gespannen over zijn verdere ontwikkeling. “

Hoofdcoach Timo Schultz : “Ik ken Luis al als jeugdspeler toen hij net naar St. Pauli verhuisde. Zijn grote kracht is snelheid. Nu is het belangrijk om hem de middelen te geven om die effectief te gebruiken. Mijn verwachting over hem is dat hij permanent zijn capaciteiten laat zien in het offensief één-op-één en aanzienlijk meer doelgevaar uitstraalt. Dan zullen we de komende jaren van hem genieten. ”

Luis Coordes : “Ik ben erg blij dat ik mijn volgende stap in ontwikkeling zal zetten bij de club waar ik mijn eerste profcontract heb getekend. Ik ben ervan overtuigd dat dit pad voor mij de juiste is en dat ik het team ook kan helpen. Ik weet wat de coach van mij verwacht en ik zal er hard aan werken om mezelf zo goed mogelijk te ontwikkelen. “

Bron: www.fcstpauli.com