Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Loïc Favé nieuwe co-trainer FC St. Pauli

FC St. Pauli zet zijn kaderplanning voor het komende seizoen verder. Loïc Favé komt van de jeugdafdeling van Eimsbütteler TV over om assistent-coach van het licentieteam van FC St. Pauli te worden. Sportchef Andreas Bornemann en de 27-jarige tekenden een contract dat geldig is tot 30 juni 2022.

Favé bezit het A-Licentie voetbal diploma. Zijn trainersloopbaan begon bij ETV. Meest recentelijk als jeugdvoetbalcoördinator en als coach van de A-jeugdteam. Hij maakte met deze ploeg de promotie naar de U19 Bundesliga. 

Reacties over de overeenkomst: 

Sportchef Andreas Bornemann : “ Ik ben heel blij met de beslissing van Timo Schultz om nieuwe wegen in te slaan en een jonge, ambitieuze en innovatieve trainer aan zijn team toe te voegen. Het werk van Loïc in het jeugdbereik van ETV spreekt sowieso voor zich. Een grote dank gaat uit naar de verantwoordelijken van de ETV, die bereidwillig waren en deze stap mogelijk hebben gemaakt. “   

Hoofdcoach Timo Schultz : “Ik ken Loïc al heel lang en we hadden altijd contact als onderdeel van ons werk.  Na zijn succesvolle werk in de jeugd is hij klaar voor de volgende stap in zijn ontwikkeling. Hij brengt vooral veel innovatieve ideeën en een frisse kijk op voetbal mee. Hij zal ons met zijn dagelijks trainingswerk verrijken. ”   

Assistent- coach Loïc Favé “Als inwoner van Hamburg is het een geweldige kans om deze sprong in mijn geboortestad te maken naar het professionele werkveld . Ik kijk uit naar de taak bij zo’n traditionele club als FC St. Pauli, die met zijn fans en infrastructuur geweldige kansen biedt. Ik wil dan ook mezelf, maar vooral het team ontwikkelen als trainer. “  

Bron : www.fcstpauli.com
Foto’s: Witters