Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Timo Schultz is de nieuwe cheftrainer FC St. Pauli

FC St. Pauli zet de koers naar het seizoen 2020/21 en stelt Timo Schultz aan als de nieuwe hoofdtrainer van onze FCSP. De 42-jarige – die al 15 jaar speler en coach is bij de club – krijgt een contract tot 30 juni 2022.

“Tijdens de gesprekken met Timo voelde ik veel passie en inzet. Timo is een jonge coach die de club, het milieu en de behoeften heel goed kent en al het voetbal heeft gespeeld met onze jeugdteams die wij verkiezen – een actief, aanvallend voetbal. Daarnaast liet hij tijdens zijn werk in de jeugd werking zien dat hij teams kan ontwikkelen en stabiliseren. Dus met zijn idee en zijn ambitie past hij bij ons en onze doelen. Ik kijk er naar uit om met ‘Schulle’ samen te werken ”, aldus sportdirecteur Andreas Bornemann.

Timo Schultz kijkt ook uit naar de nieuwe taken: “Het was voor mij uitgesloten om dit aanbod te weigeren. Voor mij als trainer is dit de ideale instap in het professionele voetbalbedrijfsleven na vele jaren in NLZ. Na vorig seizoen gaan we natuurlijk het nieuwe seizoen in met een zekere nederigheid, maar ook met duidelijke ideeën. Ik kijk uit naar mijn nieuwe team en kan niet wachten om met de jongens samen te werken om iets te ontwikkelen waar onze fans blij van worden. ”

FCSP-president Oke Göttlich vult aan: “In zijn 15 jaar bij FC St. Pauli heeft Timo alle gebieden doorlopen en zich voortdurend ontwikkeld. De club zet zich in om niet alleen spelers op te leiden, maar ook zijn coaches. Daarom ben ik des te blijer met de beslissing van Andreas Bornemann om voor Timo Schultz te kiezen, een coach die uit onze eigen gelederen komt. ” 

Timo Schultz speelde 138 wedstrijden (12 goals, 9 assists) bij de profs van FC St. Pauli en 18 wedstrijden in het tweede team van zijn actieve carrière. Na zijn actieve loopbaan leidde hij aanvankelijk een jaar lang het tweede team van de FCSP als assistent-coach onder Jörn Großkopf en was hij ook teammanager voor de professionals (2011-2012), daarna deed hij verdere ervaring op als assistent-coach van de eerste van 2012 tot 2014 Team onder Michael Frontzeck, Roland Vrabec, Thomas Meggle en André Schubert. Daarna stapte Schultz over naar de junior divisie als coach en nam hij het Bundesliga-team van de U17 (2015 tot 2018) over, sinds 2019 coacht hij de U19 (Junior Bundesliga) en voltooide hij met succes zijn licentie om voetbalcoach te worden in 2018. 

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters