Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Bedankt voor alles Dimi en Horni !

Na de laatste wedstrijd van het seizoen – bij SV Wehen Wiesbaden – nam FC St. Pauli afscheid van drie Kiezkickers waarvan het contract was afgelopen. Terwijl Jan-Philipp Kalla in een andere positie nog op de club blijft, verlaten Dimitrios Diamantakos en Marc Hornschuh definitief onze club. Over alle andere aflopende contracten en gehuurde spelers zal FC St. Pauli op een later tijdstip commentaar geven, aangezien de besprekingen hiervan nog niet zijn afgerond.

Sinds januari 2018 speelde Diamantakos in totaal 51 wedstrijden (20 doelpunten) voor FCSP, Hornschuh speelde in totaal 59 wedstrijden in de 2e Bundesliga (2 doelpunten) en 8 wedstrijden voor de U23 in de Regionalliga Nord sinds zomer 2015.

_____

Toen Marc Hornschuh laat in de zomer in 2015 naar de Millerntor verhuisde, was de verdediger – die overkwam van Borussia Dortmund – aanvankelijk bedoeld als aanvullende speler. Dit plan ging niet op. Omdat “Horni” soeverein de sprong van 3e naar de 2e Bundesliga maakte en zich vanaf het begin had gemanifesteerd tot een vaste kracht bij FC St. Pauli. FCSP streed dat seizoen dat tot het einde mee voor promotie. “Een back-up wordt een meevaller” is een kop uit januari 2016 die de ontwikkeling treffend beschreef.

Bovendien werd al snel duidelijk dat de “meevaller” niet alleen een uitstekende match was voor onze Kiezkickers op voetbalgebied. Dankzij zijn open karakter en oprechte nieuwsgierigheid had hij altijd oog voor wat er buiten het veld gebeurde en wat de club, zijn fans en de buurt meemaakte. Hij vertegenwoordigde FC St. Pauli op het Reeperbahn-festival of gebruikte zijn reputatie om sociale projecten zoals Viva con Agua of Hinz&Kunzt te ondersteunen.

Ook in het volgende seizoen – toen een rampzalige eerste ronde werd gevolgd door een zegevierende tweede ronde, stond de verdedigende allrounder bijna vanaf het begin en ook aan het begin van het seizoen 2017/18 op het veld. En kwam de eerste bittere tegenslag toen Horni in september 2017 werd afgeremd door een hernia. Niemand had toen kunnen vermoeden dat het bijna twee jaar zou duren voordat hij weer bij het professionele team zou kunnen trainen. Het grootste respect verdient dat Marc zich in deze moeilijke tijd met zoveel tegenslagen en eindelijk een operatie begin 2018 zich nooit liet ontmoedigen of zelfs maar stopte. Hij maakte zijn comeback met ongelooflijk veel doorzettingsvermogen en discipline.

Beste Horni, na vijf jaar bij FC St. Pauli zullen we je niet alleen herinneren als voetballer, maar ook als een geweldige vechter en een fantastisch persoon! Je zal altijd deel uitmaken van St. Pauli en hopelijk maken wij ook een deel uit van jou We wensen je het allerbeste voor de toekomst, dat je gezond blijft en je snel weer ziet bij de Millerntor! YNWA!

Van de ene havenstad naar de andere. Dimitrios Diamantakos gaat nu naar Kroatië. Meer specifiek naar Split. Dimi heeft twee en een half jaar zijn veters voor onze FC St. Pauli geregen en was vaak de speler waar je nooit tegen wilde spelen, maar die je graag in eigen gelederen had. Afgetrapt, ongemakkelijk en uitgerust met de neus voor doelpunten, speelde Dimi in totaal 51 competitieve wedstrijden voor FC St. Pauli en scoorde daarbij 20 doelpunten.

Onvergetelijk blijft zijn bliksemsnelle reactie – na de bal op de paal van Marvin Knoll – in de derby op Millerntor toen hij met een vliegende kopbal de belangrijke 1-0 voor onze Kiezkickers scoorde. De rest is geschiedenis en wordt binnenkort vereeuwigd in het 1910 Museum in de Gegenrade. Vooral in het afgelopen seizoen 2019/20 onderstreepte Dimi zijn instinct en speelwijze. Denk maar aan de geweldige solo-run in de laatste wedstrijd voor de pauze van Corona bij SV Sandhausen.

Beste Dimi, bedankt voor je inzet, je derbydoelpunt en voor alle andere leuke momenten die je ons hebt gegeven! Maak het goed!

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters