Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kalla Deel 2: “ik deed altijd mijn ding en blijkbaar heel behoorlijk”

Op donderdag (25 juni) sprak Schnecke samen met de Hamburgse pers. In het tweede deel keek Jan-Philipp Kalla terug op zijn carrière en vertelde hij over …

… De hoogtepunten in zijn 17 jaar bij de FCSP: “Het is erg moeilijk om bepaalde situaties te belichten. Ik word vaak gevraagd naar mijn wedstrijden bij 1. FC Kaiserslautern. Ik heb veel goede momenten gehad op de Betzenberg. Daar speelde ik mijn eerste en mijn 100ste Tweede Bundesliga wedstrijd. Ik scoorde er ook 50 procent van mijn doelpunten in de 2e Bundesliga. In 2015 was het een belangrijke 0-1 in de degradatiestrijd. Vreemd genoeg was de Betzenberg altijd een goede plek voor mij. Bovendien is elke wedstrijd speciaal voor FC St. Pauli. We hebben altijd een volledig gastenblok. Onze fans nemen de trein, de bus en de auto om ons – elke dag van de week en onder alle weersomstandigheden – te ondersteunen. Het is ook altijd vol op Millerntor. Welk tweedeklasser team kan zeggen dat elke thuiswedstrijd uitverkocht is? Er zijn nog zo veel verhalen. Ik denk dat ik een boek zou moeten schrijven omdat niet alle gebeurtenissen kort kunnen worden samengevat. ”

… Zijn eerste wedstrijd in de Tweede Bundesliga : “Ik werd vroeg in onze U23-wedstrijd in Meppen vervangen en was erg geïrriteerd. Toen kreeg ik te horen dat ik moest kalmeren omdat ik met de professionals naar Kaiserslautern zou reizen. Daar vierde ik mijn professionele debuut voor 50.000 mensen. Voor FCK ging het toen nog om degradatie. 50.000 op Betzenberg. Er zijn slechtere plaatsen om te debuteren in de Tweede Bundesliga. We verloren (0-2, nota redacteur), maar ik heb de beelden nog steeds in gedachten. ”

… Een mogelijke clubwisseling tijdens zijn tijd bij FC St. Pauli: Van mijn kant waren er nooit pogingen om de club te verlaten. Het had in 2010 kunnen gebeuren. Toen we naar de Bundesliga promoveerden vertelde onze toenmalige coach Holger Stanislawski me dat het een alternatief zou kunnen zijn om me voor één seizoen uit te lenen, omdat mijn vooruitzichten voor veel speeltijd in de Bundesliga niet erg goed zouden zijn. Daarna heb ik rondgekeken en een proefstage gedaan bij FSV Frankfurt. Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om doorbijten en de kans om in de Bundesliga te spelen niet te laten schieten. Deze beslissing staat waarschijnlijk symbool voor mijn carrière. Uiteindelijk volgden er vijf wedstrijden in de Bundesliga. Niet veel, maar wie kan zeggen dat hij in de Bundesliga speelde? Als ik die beslissing niet had genomen, zou ik er spijt van gehad hebben. Achteraf is het ook leuker om 17 jaar bij de dezelfde club te hebben gespeeld. ”

… Zijn hoop en dromen als tiener: “Ik had nooit echt hoop om ​​prof te worden. Hoewel ik meer getalenteerd en beter was dan vele anderen van mijn leeftijd, werd ik op 14-jarige leeftijd door HSV en ook bij de Hamburgse selectie weggestuurd. Daarom heb ik nooit grote dromen gehad. Na mijn jeugd was ik een getalenteerde Oberliga-speler bij U23 van FC St. Pauli en tevreden. Ik hoefde niet per se hogerop, ik deed altijd mijn ding en blijkbaar heel behoorlijk. Het ontwikkelde zich overeenkomstig. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters