Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Definitief gered dankzij hulp van Bielefeld, 1-1 gelijk tegen een zeer zwak Regensburg.

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2019/20 moesten onze Kiezkickers tevreden zijn met een 1-1 gelijkspel tegen SSV Jahn Regensburg. Dimitrios Diamantakos had FCSP aan de leiding gebracht in de eerste helft (11′), voordat Oliver Hein uit het niets (27′) de 1-1 kon scoren voor SSV. Na de rust bleef het een matige wedstrijd en onze Boys in Brown konden het verhoopte winnende doelpunt niet maken.

Voor de thuiswedstrijd tegen SSV deed de hoofdtrainer vijf wijzigingen in zijn basisopstelling vergeleken met 4-0 op Hannover 96. Voor Daniel Buballa (patellapeesproblemen) Matt Penney, Marvin Knoll, Rico Benatelli en Luis Coordes (alle op de bank), startten Marvin Senger, Christian Viet, Waldemar Sobota, Dimitrios Diamantakos en Henk Veerman.

FCSP wilde de laatste stap zetten naar de redding en daarvoor moest een thuisoverwinning worden behaald tegen Regensburg ,  die zich sinds woensdagavond (17 juni) al met 2-1 hadden gered tegen Karlsruhe. Met veel zonneschijn en 25 graden begonnen beide teams in het lege Millerntor-stadion, de jongens in Brown hadden na een inloopfase de eerste kansen. Na een inworp bij de hoekvlag probeerde Sobota vanuit de linkerhoek op doel, maar de aanvoerder van vandaag mikte een goede meter te hoog (6′). Even later faalde Viktor Gyökeres van 18 meter op SSV-doelman Alexander Weidinger (11e).

Even later was daar echter de voorsprong voor onze FCSP! Sebastian Nachreiner speelde te kort op Weidinger, Henk Veerman kwam er tussen en de bal eindigde bij Diamantakos. Hij trok het leer voorbij Weidinger en schoot vanop zeven meter de 1-0 tegen de netten (11e). FC St. Pauli bleef dominant en kreeg de volgende kans, maar de kopbal van Veerman – na een voorzet van Luca Zander – ging over het doel (16.). Even later, na een scherpe bal van Sobota, slaagde Diamantakos er niet in om Weidinger te verslaan (19′).

De gasten deden lang geen moeite om accenten leggen in het offensief, maar sloegen daarna ijskoud toe. De opgerukte rechtsback Oliver Hein veroverende een afgeweken bal in de tweede lijn en schoot hem langs Himmelmann , die er niet voldoende aankon – 1-1 (27′). Onze Kiezkickers hadden even tijd nodig en probeerden het opnieuw. Eerst hield Weidinger een afstandsschot van Finn Ole Becker (33.) tegen, waarna Sobota na het winnen van de bal op het middenveld zijn solo-run niet kon afronden (34′). Hierna gebeurde er absoluut niets meer en was het rusten met 1-1.

Luhukay deed één wijziging tijdens de rust, Maximilian Franzke verving de geblesseerde Diamantakos. Met Hein moet bij Regensburg ook de tweede doelpuntenmaker in de kleedkamers blijven. Er veranderde niks aan de wedstrijd. Na de voorzet van Gyökeres probeerde Veerman het vanop elf meter, maar twee Regensburg maakten het schot onschadelijk (49′).

De gasten hadden geen zin in de weg vooruit, onze Kiezkickers daarentegen probeerde aan het begin van de tweede helft altijd de weg te vinden naar het strafschopgebied van de tegenstander te zoeken, maar kansen en een tweede doelpunt leverde dat niet op. Na een goed uur hadden de gasten de balans gevonden maar kansen waren er niet. Op een hoekschop was  Regensburg nog eens gevaarlijk. Het leer kwam via omwegen bij Sebastian Stolze maar hij schoot vanop zes meter ruim over(70′)!

Aan de andere kant probeerde Gyökeres het iets later vanop 18 meter. Zijn schot miste echte de nodige snelheid, SSV-keeper Weidinger pakte de bal simpel (72e). Voor de laatste fase stuurde Luhukay -die eerder Luis Coordes voor Christian Viet had meegebracht (71.) – Jan-Philipp Kalla en Matt Penney voor Zander en Gyökeres (80.) en Johannes Flum voor Sobota (87.) nog op het veld.

Ze konden de wedstrijd geen beslissende impuls meer geven en zo eindigde een de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2019/20 met 1-1. Hoewel onze Kiezkickers de gehoopte thuisoverwinning niet behaalden, werd het opnieuw gered omdat de Karlsruhe SC welliswaar een 3-0 achterstand inhaalde in de thuiswedstrijd tegen Arminia Bielefeld, maar het winnende doelpunt niet meer kon scoren.

FC St. Pauli

Himmelmann – Zander (80. Kalla), Østigård, Senger, Ohlsson – Viet (71. Coordes), Becker, Sobota (87. Flum), Gyökeres (80. Penney) – Veerman, Diamantakos (46. Franzke)

Cheftrainer: Jos Luhukay

SSV Jahn Regensburg

Weidinger – Hein (46. Saller), Nachreiner, Correia (23. Knipping), Okoroji – Geipl, Besuschkow (85. Baack), Wekesser (71. Albers), Stolze (71. Derstroff) – Makridis, Grüttner

Cheftrainer: Mersad Selimbegovic

Doelpunt: 1:0 Diamantakos (11.), 1:1 Hein (27.)

Gele Kaarten: Østigård, Senger, Sobota (5., in Wiesbaden gesperrt) / keiner

Scheidsrechter: Florian Heft