Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Met alle macht tegen de reeds geredde Regensburg

Voor onze Kiezkickers staan er – op zondag 21 juni, 15.30 uur – op de voorlaatste speeldag tegen SSV Jahn Regensburg thuis drie belangrijke punten op het programma. Na de bittere nederlaag van 4-0 in Hannover willen en moeten onze Boys in Brown aanzienlijk meer laten zien, als ze de reeds geredde Regensburgers willen verslaan en zo de vroege redding zelf perfect willen maken.

De stemming onder onze Kiezkickers en de spelers van SSV Jahn Regensburg op woensdagavond (17 juni) kon moeilijk anders kunnen zijn. Regensburg vierde de redding na een 2-1 thuisoverwinning tegen Karlsruher SC en bereikte daarmee hun grote beoogde doel van het seizoen, de redding. Volgend seizoen zijn ze er voor het vierde jaar op rij bij in de Tweede Bundesliga. Na de dramatische prestatie en een duidelijke 4-0 op Hannover 96, viel er niets over te praten voor onze jongens in Brown.

‘Voorin waren we gewoon te ongevaarlijk en achterin lieten we de doelpunten te gemakkelijk binnen’, zei Johannes Flum na de nederlaag in Hannover. Geen twijfel mogelijk: het optreden in Hannover liet veel te wensen over. Tegen Regensburg moet FCSP dus een forse prestatieverbetering leveren om recht te maken op de punten op Millerntor.

FC St. Pauli behaalde dit seizoen regelmatig op de Millerntor – zelfs als de fans voor de vierde keer ontbreken na de Corona pauze – de punten. Op zondag 21 juni willen onze Kiezkickers afscheid nemen van Millerntor met een overwinning en zo voortijdig het klassenbehoud vieren. Dit vereist veel strijd en passie. Met alleen deze deugden won de SSV zijn vorige thuiswedstrijd tegen de KSC en behaalde zo de laatste punten die nodig waren tegen degradatie.

Zo kan de SSV vrijuit spelen en het Selimbegovic-team wil het seizoen met een zo goed mogelijke plaatsing afronden en ook de concurrentie op sportief vlak aanpakken. “We hebben een verantwoordelijkheid tegenover andere teams. We kunnen het niet zomaar weggeven, we hebben de plicht om alles te geven”, zei spits Marco Grütter, die in de heenwedstrijd voor de wedstrijd de 0-1 overwinning voor Regensburg had gezorgd op Millerntor.

Voor SSV is dit de laatste uitwedstrijd van het seizoen, de afgelopen verplaatsingen liepen vaak niet naar wens voor Regensburg. De laatste uitoverwinning is al zes maanden geleden bij VfL Bochum (2-3). Sindsdien vielen er niet meer punten te rapen voor de tweedeklasser. Bij Bielefeld en de promotiekandidaten Stuttgart, HSV en Heidenheim verloren ze. In Sandhausen en Osnabrück haalde Jahn steeds één punt. De Selimbegovic-Elf willen de laatste terugreis naar Regensburg echter niet zonder punten in hun bagage beginnen.

Onze Kiezkickers willen dit uit alle macht voorkomen. Ze willen hun optreden in Hannover vergeten en willen niet alleen ongeslagen blijven in hun negende thuiswedstrijd op rij, maar ook hun negende thuisoverwinning van dit seizoen claimen. Met “eenheid en samenhang op het veld – 90 minuten lang”, moet deze opdracht in de praktijk gezet worden.

Bron: www.fcstpauli.com