Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Na de belangrijke 3 punten tegen Aue, verder doen in Hannover

Met de uitwedstrijd bij Hannover 96 gaat het voor onze Kiezkickers verder – op woensdagavond 17 juni 18.30 uur – in de eindsprint van de 2e Bundesliga. Na de belangrijke 2-1 thuisoverwinning tegen Erzgebirge Aue willen onze Boys in Brown ook goed presteren in Nedersaksen. Ze willen opnieuw punten halen en misschien de beslissende stap zetten naar de vroege redding.

“Het waren uiterst belangrijke drie punten”, benadrukte Daniel Buballa na de thuisoverwinning tegen Erzgebirge Aue. Niemand wilde hem ongelijk geven gezien de resultaten op de andere plaatsen : Wehen Wiesbaden won met 2-1 bij Holstein Kiel en Karlsruher SC won zijn derby tegen VfB Stuttgart 2-1. Dankzij de drie punten tegen Aue – na tien mislukte pogingen – hebben onze Kiezkickers een voorsprong van vijf punten op plaats 16 .

“Er zijn weer drie punten te halen in Hannover. We hebben de eindsprint tegen Aue goed aangezet, maar we moeten woensdag verder doen”, zei Dimitrios Diamantakos na de belangrijke thuisoverwinning tegen Aue. Dus ga je gang en maak je volgende doelpunt in Nedersaksen. De 96ers hebben al genoeg punten verzameld en kunnen uitkijken op een nieuw seizoen in de 2e Bundesliga. De 3-0 in de inhaalwedstrijd tegen Dynamo Dresden betekende begin juni een bijna zeker behoud, en na de 2-1 tegen 1. FC Heidenheim waren ze een paar dagen later zeker van behoud.

In Darmstadt wilde 96’s meer punten toevoegen, maar na een 1-2 voorsprong verloren ze in extremis met 3-2 en misten zo de sprong naar de vijfde plaats. Een plek die aan het begin van het seizoen en na de heenronde ver weg was. Eind november nam Kenan Kocak over van Mirko Slomka, toen op de 15e plaats. Tot de winterstop bleven de resultaten nog wisselend. Na de jaarwisseling leden de Hannoveranen – in de winter versterkt met de Bundesliga ervaren Dominik Kaiser en de Zweedse international John Guidetti – aanvankelijk een nederlaag in Regensburg. Vanaf februari scoorden de 96’s echter zo regelmatig dat ze zich steeds meer losmaakten van de degradatiezone en begin juni de top van de competitie konden bereiken. Omdat de promotierangen na de nederlaag in Darmstadt buiten bereik zijn, gaat het voor Hannover ‘alleen’ over de best mogelijke plaatsing in de resterende drie wedstrijden, zoals Kocak ook voor de wedstrijd tegen onze FCSP benadrukte: ‘We moeten als team streven naar de best mogelijke rangschikking. Voor je eigen geest, maar het gaat ook om het inkomen voor de club. ”

Streven naar de best mogelijke rangschikking geldt niet alleen voor de 96’s, maar voor alle teams. Voor onze Kiezkickers is het belangrijkste in de HDI Arena punt(en) te behalen – liefst drie natuurlijk. Een overwinning zou zorgen voor vroege redding en kan FCSP de seizoensfinale aanpakken met de wedstrijden tegen SSV Jahn Regensburg en SV Wehen Wiesbaden rustig aangaan.

Bron: www.fcstpauli.com