Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Reacties na de wedstrijd tegen Erzgebirge Aue

Geen enkele twijfel: de tweede thuisoverwinning in de negende thuiswedstrijd tegen FC Erzgebirge Aue was een zeer belangrijke. Dienovereenkomstig keek onze Kiezkickers na de wedstrijd terug op het 2-1-succes tegen de Saksen.

Jos Luhukay: “Het was een heel belangrijk wedstrijd voor ons en we zijn erg blij dat we hebben gewonnen. Het waren erg moeilijke 90 minuten, ook omdat we problemen hadden met stabiliteit en zekerheid in ons verdedigend spel. Ik viseer daarmee niet alleen onze verdedigers, maar we moesten als team compacter spelen en de ruimtes kleiner maken, dus had Aue kansen in de eerste 30 minuten. We hadden het geluk dat ze niet de juiste beslissingen namen bij de laatste pass of flank, wat wij wel deden. De doelpunten van Dimi en Henk waren twee goede momenten die ons uiteindelijk meer vertrouwen en zekerheid gaven. Misschien was een kantelpunt wel het missen van de strafschop en zo niet het derde doelpunt maken. Dan was de tweede helft makkelijker geweest, maar nu bleef het spannend. We hadden genoeg kansen voor het derde doelpunt en ondertussen slaagt Aue erin de aansluitingstreffer te maken. De laatste minuten waren spannend. Er waren aan beide kanten nog mogelijkheden voor de 3-1 of de 2-2. Het komt erop neer dat we een enigszins gelukkige overwinning hebben behaald. Vanwege de tweede helft was hij niet onverdiend omdat we standhielden ”

Daniel Buballa: “We wisten vanaf het begin dat het vandaag geen gemakkelijke wedstrijd zou zijn. Vooral tegen Aue, waar we over het algemeen moeite mee hebben. Aue probeerde vanaf het begin op onze zenuwen te werken en ons nerveus te maken, wat in sommige gevallen ook lukte. We speelden een beetje te nonchalant aan de bal en verloren de ballen veel te gemakkelijk. De doelpunten versterkten onze rug, beide doelpunten waren geweldig. Dimi en Henk hadden het de afgelopen weken niet gemakkelijk, ze hebben vandaag super gewerkt en zichzelf beloond. In de tweede helft bleven we best goed spelen totdat ik niet oplet op een hoekschop en Aue tegenscoort. Gonni rende achter me weg, dit doelpunt komt op mijn kap. Uiteindelijk hebben we het gedaan, de overwinning over de streep getrokken. Dit waren uiterst belangrijke drie punten. ”

Luca Zander : “Het was een enorm belangrijke overwinning die we vandaag hebben behaald. Na de laatste wedstrijd stonden we onder druk en wisten we dat we moesten winnen. We gaven alles in en vochten met elkaar en deden precies wat we ons hadden voorgenomen. We hebben het weer onnodig spannend gemaakt, maar het belangrijkste is dat we de drie punten op Millerntor hebben behouden. ”

Dimitrios Diamantakos : “Het belangrijkste is dat we de wedstrijd hebben gewonnen. Ik scoor en mis daarna de penalty. Als ik er voor rust 3-0 van had gemaakt, hadden we na rust meer rust gehad. Een geschenk voor de coach, maar ook voor ons. Over drie dagen in Hannover gaat het opnieuw voor de drie punten. We hadden de punten nodig nadat we niet recentelijk hadden gewonnen. Vandaag zijn we goed begonnen aan de eindsprint, die moeten we woensdag verder zetten. ”

Dirk Schuster (Aue) : “Ik denk dat we een heel goede uitwedstrijd hebben gespeeld, zelfs een van de beste van dit seizoen. We hebben veel kansen uitgewerkt en vanaf het begin dapper gespeeld. Maar dan komt het beslissende in voetbal: In de strafschopgebieden hadden we niet de laatste wil en hebzucht om enerzijds te verdedigen en de bal over de lijn te duwen anderzijds, en we zijn totaal geïrriteerd dat we met lege handen naar huis gaan, omdat er veel meer meer inzat. ‘

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters