Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Met meer geluk dan wijsheid, maar FCSP wint eindelijk met 2-1 tegen Aue

Na vier wedstrijden zonder overwinning hebben onze Kiezkickers – zondag 14 juni 13u30 –  opnieuw gewonnen. Op Millerntor versloegen ze FC Erzgebirge Aue met 2-1 (2-0). Dimitrios Diamantakos (22e) en Henk Veerman (41e) brachten onze Kiezkickers op voorsprong, voordat Diamantakos voor rust een penalty miste (45e + 2). Aue maakte de aansluitingstreffer via ex-Kiezkicker Sören Gonther (74.), maar ook hij kon de tweede nederlaag van Aue ooit op Millerntor niet voorkomen.

Voor de thuiswedstrijd tegen de Saksen deed onze trainer vier wijzigingen ten opzichte van de 2-0 nederlaag bij VfL Bochum. Daniel Buballa, Matt Penney, Finn Ole Becker en Henk Veerman vervingen Marvin Senger, Johannes Flum, Ryo Miyaichi en Viktor Gyökeres. Ook drie wisselingen bij de gasten na de 1-0 overwinning tegen Karlsruher.  Dennis Kempe, John Patrick Strauß en Philipp Zulechner begonnen in plaats van Calogero Rizzuto, Jan Hochscheidt en Pascal Testroet.

De op Millerntor nog steeds ongeslagen Kiezkickers wilde voor de zevende keer op rij (vier overwinningen, drie remises) de drie belangrijke punten thuis houden, tegen de zwakste uitploeg in de Tweede Bundesliga. Zo kon het de eindsprint van de competitie veel rustiger aanvatten. Beide teams probeerden vanaf het begin – bij lichte regen – hun weg naar voren te vinden, maar aanvankelijk kon geen enkel team een ​​goede mogelijkheid bij elkaar spelen. Maar toen hadden de gasten hun eerste kans: Florian Krüger – na een voorzet van John Patrick Strauß – kon vrijkoppen maar raakte alleen het zijnet (10′). Aue had meteen de volgende kans, maar Dimitrij Nazarov trapte de vrije trap vanop 20 meter van een centrale positie in de bruin-witte muur (12e).

Hierdoor bleef Aue vastberadener en dus ook gevaarlijker. Na het voorzet van Clemens Fandrich pakte Nazarov het leer direct aan,gelukkig mikte hij – vanop acht meter – net iets te onnauwkeurig . De bal streelde de bovenkant van de lat (18e). Dimitrios Diamantakos liet aan de andere kant zien hoe het wel moest! Na geweldig voorbereidend werk van de opgerukte Sebastian Ohlsson – die de overhand nam in het strafschopgebied tegen Malcolm Cacutalua – zette hij de bal strak voor naar het centrum. Diamantakos trapte vanop zeven meter de bal onhoudbaar in de hoek – 1: 0 (22e)!

In het vervolg was Aue wat aangeslagen, onze Kiezkickers hadden na ruim een ​​half uur hun volgende kans. Waldemar Sobota zette Christian Viet op rechts vrij en die speelde de bal strak terug naar Diamantakos. De Griek probeerde vanop 19 meter, maar het leer zeilde ruim twee meter over het doel (32e). De gasten gingen even later weer gevaarlijk het FCSP-strafschopgebied binnen, maar Leo Østigård was present om te voorkomen dat Nazarov een Krüger-voorzet kon binnen tikken (38.). Kort daarna had Cacutalua de 1-1 aan de voet, maar na een corner mikte hij te onnauwkeurig (39′).

Het gebrek aan efficiëntie kwamen de gasten duur te staan, want onze Kiezkickers sloegen amper 120 seconden ijskoud toe! Matt Penney bracht een voorzet van links in het strafschopgebied en bereikte zo Henk Veerman. Omdat tegenstander Jacob Rasmussen niet goed gepositioneerd stond, kon de aanvaller de hoek vrij uitkiezen. Veerman koos de linkerhoek vanop acht meter en gaf Aue-keeper Martin Männel het nakijken (41′).

Vlak voor de rust kon het nog beter zijn geweest voor FC St. Pauli, want Rasmussen bracht de Zander ten val en scheidsrechter Thorben Siewer wees naar de stip. Diamantakos nam de bal en koos voor een laag schot in het midden. Männel dook naar de linkerhoek, maar hij kon het schot met zijn voet pareren (45. + 2). Het blijf dus 2-0 en niet 3-0.

Beide hoofdtrainers wisselden voor de tweede 45 minuten, Penney bleef in de kleedkamer en Luis Coordes kwam voor hem in de plaats. De volgende penalty voor FCSP of niet ? zo begon de tweede helft. Strauss had het leer op zijn arm gekregen nadat hij was teruggelopen na een kopbal van Diamantakos, maar Siewer wees niet naar de stip. Een acceptabele beslissing (47e).

Aue had de eerste echte goede kans van de tweede helft en wat voor één. Na een vrije trap vanaf het halve veld stond Cacutalua op drie meter alleen vrij voor doel. De verdediger kopte het leer onbegrijpelijk enkele centimeters naast de linkerpaal. Opnieuw diep doorademen voor onze FCSP (54.). Aue bleef drukken, de ingevallen Jan Hochscheidt bediende Dennis Kempe en hij probeerde het vanop 14 meter, maar Buballa kon het schot blokkeren (57 ‘).

Kort daarna moest de geblesseerde Viet vervangen worden, voor hem kwam Rico Benatelli in de wedstrijd (59.). Aue wilde uit alle macht de aansluitingstreffer maken, maar onze Kiezkickers gaven verdedigend weinig weg. Op de counter probeerde FCSP een weg naar voor te zoeken, Diamantakos raakte alleen het zijnet (64 .). Aue-coach Dirk Schuster stuurde met Christoph Daferner en Pascal Testroet twee nieuwe spitsen het veld op (66.).

Niet het spitsenduo, maar wederom Cacutalua kreeg de volgende kans voor de gasten, maar Robin Himmelmann bokste vakkundig zijn schot vanop 23 meter weg (69.). Even later miste Daferner de verste hoek (70.). Vier minuten later maakte de Saksen alsnog de verdiende aansluitingstreffer. Ex-Kiezkicker Sören Gonther stond na een hoekschop van Philipp Riese op de juiste plaats en kopte de 2-1 in tegen de netten (74.).

Luhukay bracht met Viktor Gyökeres voor Diamantakos, een nieuwe aanvaller die voor de belangrijke verlichting moest zorgen (80e). Aue verhoogde de druk verder. Kempe mikte vanaf de tweede paal maar ver over (81.). Himmelmann pakte ook een kopbal van Rasmussen (88.). Aan de andere kant mikte de ingevallen Marvin Knoll te hoog (90. + 1). Dan moest Himmelmann  opnieuw al zijn kunnen tonen. Na een voorzet van Hochscheidt kwam Testroet op een afstand van negen meter tot een mogelijkheid, de doelman echter voorkwam de gelijkmaker (90. + 3). Zo behaalde FCSP daarmee een gelukkige maar belangrijke overwinning, de was eerste thuisoverwinning tegen de Saksen in bijna twaalf jaar.

FC St. Pauli

Himmelmann – Zander, Østigård, Buballa, Penney (46. Coordes) – Viet (59. Benatelli), Ohlsson, Becker (84. Knoll) – Sobota – Diamantakos (80. Gyökeres), Veerman (84. Tashchy)

Cheftrainer: Jos Luhukay

FC Erzgebirge Aue

Männel – Strauß (84. Strauß), Cacutalua, Gonther, Rasmussen – Kempe (87. Sessa), Riese, Fandrich, Nazarov (66. Daferner) – Zulechner (66. Testroet), Krüger (46. Hochscheidt)

Cheftrainer: Dirk Schuster

Doelpunten: 1:0 Diamantakos (22.), 2:0 Veerman (41.), 2:1 Gonther (74.)

Gele Kaarten: Østigård, Penney / Rasmussen, Strauß

Scheidsrechter: Thorben Siewer