Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

FCSP wil zijn thuissterkte in stand houden

Eindspurt voor onze Kiezkickers in de 2e Bundesliga is volop bezig. Op zondag 14 juni, 13.30 uur ontvangen onze Bruin-Witten FC Erzgebirge Aue in de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen. Terwijl de Saksen onlangs drie zeer belangrijke punten behaalden tegen Karlsruher SC en daarmee vrijwel zeker zijn van handhaving, willen onze – al vier keer op rij zegeloos – Kiezkickers de drie punten graaien.

Nergens anders hadden onze Kiezkickers buitenhuis een beter punten bilans en nergens anders hadden ze bij een langdurige tweede Bundesliga club niet meer verloren. Maar de ellende van dit jaar ging ook door in Bochum en onze FCSP verloor voor het eerst in zeven jaar in het Ruhrstadion. Omwille van deze vierde wedstrijd op rij zonder winst zakte FC St. Pauli naar de 14e plaats in de rangschikking, maar nog steeds met vijf punten voorsprong op degradatieplaats 16 en Karlsruhe SC, dat vorige week met 0-1 verloor in Aue.

Waarmee we bij onze komende tegenstander uit het Erzgebirge komen. Voor Aue waren het vorige week punten 39, 40 en 41 tegen KSC, de mogelijke degradatie is zowel zeker afgewend. De Saksen, die aan het einde van de heenronde niet ver van de promotieplaatsen stonden moesten na de winterstop van deze hoop afstand doen en zich nog inspannen om veilig in het midden peloton te blijven. “We zullen onze concentratie nu niet verliezen en we willen ook in de rest van de wedstrijden punten halen”, benadrukte Aues-coach Dirk Schuster direct na de overwinning op KSC.

Tot nu toe scoorde het team van Schuster vooral punten thuis, maar niet buitenhuis. Aue, na de herstart met twee overwinningen en één nederlaag en een gelijkspel, is de derde beste thuisploeg met 33 punten, maar meteen ook de zwakste uitploeg in de competitie met slechts acht punten. Een optreden op de Millerntor is precies goed, zou je denken, want nergens anders scoren de viooltjes zoveel punten in de 2e Bundesliga als op Millerntor. Alleen de eerste uitwedstrijd – op 2 mei 2008 – werd met 4-2 verloren. Sindsdien behaalden de Saksen 15 van de 21 mogelijke punten.

Terug naar onze Kiezkickers: Nadat hun reeks in Bochum na lange tijd is verbroken, wil FC St. Pauli zondag (14 juni) al het mogelijke doen om hun eigen negatieve reeks tegen de Saksen te beëindigen en drie belangrijke punten op Millerntor te houden. Net als tegenstanders Aue scoorden onze jongens in Brown hun punten vooral thuis, namelijk 26 van de 35 punten. Dat maakt de vijfde plaats in de competitie. FCSP is op Millerntor al zeven thuiswedstrijden ongeslagen en wil deze serie zondag uitbreiden.

Angst tegenstander Aue of niet, de achtste thuisoverwinning van het seizoen moet behaald en bevochten worden. Dit vereist een serieuze prestatieverbetering vergeleken met de prestatie in Bochum. Met het geloof in hun eigen kracht, met veel strijd en veel passie, wil FCSP na twaalf jaar eindelijk weer winnen van Aue.

Bron: www.fcstpauli.com