Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Weetjes over volgende tegenstander Erzgebirge Aue

Voor onze Kiezkickers staan er – op zondag 14 juni  13.30 uur – tegen FC Erzgebirge Aue thuis opnieuw drie punten op het spel. De momenteel zwakste uitploeg in de Tweede Bundesliga bezoekt ons Millerntor. Maar anderzijds verloor Aue voor het laatst in mei 2008 van de FCSP . We hebben onze volgende tegenstander opnieuw van dichtbij bekeken, waaronder ook de twee ex-Kiezkickers Sören Gonther en Jacob Rasmussen.

Terugzien

Met Sören Gonther en Jacob Rasmussen keren zondag twee ex-Kiezkickers terug naar de Millerntor. Gonther – die in 2017 van FCSP naar Dresden verhuisde – draagt ​​sinds de zomer van 2019 het FCE-shirt. Rasmussen werd in de winter uitgeleend door AC Fiorentina aan Erzgerbirge. Het duo behoort bij de beste duellisten bij de Saksen. Rasmussen won 57,14 procent van zijn duels, Gonther 54,18 procent.

Buitenhuis ellende

Er is geen twijfel, dit seizoen doet onze Kiezkickers het buitenshuis niet zoals gewenst. Alleen in het Volkspark werd een driepunter behaald, en het waren dan ook heel belangrijke. Het totaal van slechts negen punten buitenhuis wordt nog ‘verbeterd’ door FC Erzgebirge Aue. De viooltjes behaalde zelfs een punt minder buitenhuis. De Saksen wonnen alleen op speeldag 1 met 0-2 in Fürth, gevolgd door 5 gelijke spelen en 9 nederlagen in 14 andere uitwedstrijden.

Vaste waarde

Negen spelers – waaronder FCSP-doelman Robin Himmelmann – hebben dit seizoen nog geen minuut gemist. Bij FC Erzgebirge Aue zijn doelman Martin Männel en middenvelder Philipp Riese de vaste waarden. Beiden misten één wedstrijd vanwege een vijfde gele kaart, voor Männel was dit de eerste gele schorsing in zijn carrière. Ter vergelijking: Himmelmann is nooit geel geschorst geweest, de laatste keer dat hij geel kreeg is bijna elf jaar geleden, in de trui van RW Essen.

Duels

Alleen koploper Arminia Bielefeld zocht de duels nog minder op dan de Saksen, maar heeft nog een inhaalwedstrijd op zijn programma. Terwijl Bielefeld 51,35 procent van alle duels won en hiermee vierde staat in deze competitie, is Aue voorlaatste met 47,65 procent. Alleen Wehen Wiesbaden (47,46 procent) won nog minder duels.

Efficiëntie

Met 353 schoten in 30 wedstrijden staan de Saksen op de vierde plaats, maar Aue vierde wel al 40 doelpunten. In termen van efficiëntie voor doel doen slechts vier teams het beter dan de Viooltjes, die gemiddeld 8.82 schoten afvuren voor een doelpunt. Leider Bielefeld is ook leider in deze rangschikking en heeft slechts 7.41 schoten nodig voor een doelpunt, SV Sandhausen staat onderaan met 12.68 schoten per doelpunt.

Op voorsprong

In 19 van de 30 wedstrijden namen de Saksen de leiding, alleen de “Rode broekjes” (20) stonden vaker voor. Aue wist acht keer geen voorsprong te behouden en uiteindelijk gingen zelfs drie wedstrijden verloren. Alleen Wehen Wiesbaden (5) en Dynamo Dresden (4) hebben nog meer nederlagen opgelopen. Onze Kiezkickers gingen bij 15 voorsprongen alleen bij VfB Stuttgart (2-1) als verliezers van het veld.

Bron: www.fcstpauli.com