Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Onze Kiezkickers wil de “harde noot” Bochum kraken

Na de afgelopen Engelse week gaan onze Kiezkickers – op vrijdagavond 5 juni 18.30 uur – op bezoek bij VfL Bochum. In het Ruhrstadion hebben onze Kiezkickers driemaal op rij gewonnen en ze willen deze reeks voortzetten met opnieuw 3 punten. VfL – met acht van de twaalf mogelijke herstartpunten – is in goede vorm en wil de derde thuisoverwinning op rij vieren.

Het kwam erop neer dat het 1-1 gelijkspel bij Karlsruher SC ok was, maar onze Kiezkickers hadden graag de afstand tot de KSC vergroot tot acht punten en ook de eerste uitoverwinning buiten Hamburg gevierd. Met het gelijke spel werd KSC op afstand gehouden en nu willen onze Boys in Brown hem vrijdagavond vergroten. Dat kan natuurlijk alleen als je punten haalt bij VfL Bochum – met slechts één punt meer , ondanks vier plaatsen beter in de rangschikking – en liefst drie punten.

Een blik op de FCSP reisdagboek maakt moed: de verplaatsingen naar Heidenheim (6 wedstrijden, 6 nederlagen), Darmstadt (geen winst, 2 gelijke spelen, 7 nederlagen) of Aue (1 overwinning, 2 gelijke spelen, 7 nederlagen ) hebben zich zelden in punten uitbetaald. De 350 kilometer  trip naar Bochum wel. Het laatste verlies is meer dan zeven jaar geleden, drie keer op rij namen onze Kiezkickers de volle punten bij VfL mee en ze hebben elf wedstrijden (zes overwinningen, vijf gelijke spelen) niet verloren van VfL.

Deze reeks willen ze dus op vrijdagavond voortzetten, maar het zal niet gemakkelijk zijn. “Bochum is een van de drie of vier sterkste teams in de competitie. We moeten er alles aan doen om daar iets te krijgen”, zei Johannes Flum voor de wedstrijd bij VfL, die goed uit de pauze van Corona kwam en sindsdien ongeslagen is. Dankzij de twee thuisoverwinningen tegen 1. FC Heidenheim (3: 0) en Holstein Kiel (2: 1) en de twee doelpuntloze gelijke spelen bij Karlsruher SC en 1. FC Nürnberg, is de ploeg van trainer Thomas Reis de leider in de herstart. Het draait momenteel bij VfL, dat driemaal ongeslagen was voor de pauze van Corona en voor het laatst verloor van Stuttgart (0-1) medio februari.

“We willen zeker weer de drie punten, maar we weten ook dat Bochum dit ook wil”, zei Flum, die Bochum meer waardeert dan de laatste tegenstander Karlsruhe. “Met alle respect voor de KSC, dit zal weer een uitdaging zijn. Bochum zal een moeilijke noot zijn voor om ons te kraken, maar dat zijn de uitdagingen die spelers willen. We kijken erg uit naar de wedstrijd en zullen ons best doen om het goed voor te bereiden.”

Bron: www.fcstpauli.com