Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Luhukay:”Gaat niet om oud of jong, het gaat over prestaties”

Op vrijdagavond – 6 juni 18u30 uur – zijn onze Kiezkickers te gast bij VfL Bochum. Op de virtuele persconferentie voor de uitwedstrijd bij VfL sprak hoofdtrainer Jos Luhukay over…

… de personele situatie:  “James Lawrence en Daniel Buballa zijn niet inzetbaar. Alle andere spelers die in kader zaten zijn klaar voor actie. De vier spelers die eerder ontbraken zijn nog steeds afwezig.”

… Bochum-tegenstanders:  “Bochum heeft veel stabiliteit, vooral na de Corona pauze. Het is een team dat sterk bezet is. Ze stralen veel zekerheid uit en hebben de laatste vijf wedstrijden niet verloren.”

… Rotatie:  “De beslissing over de opstelling wordt morgen genomen.”

… de omstandigheden van de Corona-edities:  “Dit is niet normaal en je went er niet aan. Als de speeldag eraan komt, moet iedereen volledig gefocust zijn om een ​​topprestatie te leveren. We hebben deze wil nodig om succesvol te zijn.”

… De resultaten na de herstart:  “We hadden vier wedstrijden: één gewonnen, twee gelijke spelen en één nederlaag. Dat is niet slecht qua resultaten, maar er zat meer in. Als James Lawrence zijn schot tegen Heidenheim kort voor eind binnen gaat, winnen we twee van de vier wedstrijden. Als Johannes Flum zijn kans grijpt in Karlsruhe, winnen we zelfs drie van de vier wedstrijden. Het gaat om de details. We hebben geen slecht parkoer gehad in de laatste vier wedstrijden. ”

… De sleutel tot succes: “We hebben consequentie nodig in verdediging en efficiëntie in de aanval. Dat is eigenlijk heel simpel. We hebben niet goed verdedigd tegen de KSC omdat we een speler het strafschopgebied laten inlopen. Dat bedoel ik met de consequentie . ”

… Het verschil tussen thuis- en uitwedstrijden:  ‘Het verschil zit hem vooral in de trip die je de dag ervoor met het team hebt. Er is geen verschil in het stadion, de tribunes zijn altijd leeg. Vanmorgen hebben we de corona-tests gehad. Dan gaan we gelijk trainen en dan gaan we met de bus naar Bochum. Dit is de voorbereiding voor morgen. Inmiddels zijn de spelers erop voorbereid, want we hebben het nu al vier keer gedaan.”

… De jonge spelers in de ploeg: “Als ik naar de wedstrijd van morgen kijk, maak ik me alleen zorgen over de prestaties van de laatste wedstrijd en de trainingsimpressies. Alle spelers in de ploeg zijn klaar om te spelen, ongeacht of ze 19 of 32 zijn. Ik kijk niet terug in het verleden tijd. Het gaat niet om jong of oud – het gaat om prestaties. ”

Bron: www.fcstpauli.com