Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Hoelang mag Luhukay zo blijven verder doen, beste Oke Gottlich ?

Voor het eerst sinds april 2013 verloor FC St. Pauli opnieuw een uitwedstrijd in Bochum. Op vrijdagavond 5 juni 2020 verloor FCSP van VfL mt 2-0 (1-0). Robert Zulj had Bochum op voorsprong getrapt op de stip (15e), Ryo Miyaichi raakte alleen de lat voor de FCSP (42e). Na rust scoorde Maxim Leitsch (73.) de 2-0 eindstand.

Voor de wedstrijd bij VfL Bochum deed hoofdtrainer Jos Luhukay vijf wijzigingen in de startende XI ten opzichte van het voorgaande 1-1 gelijkspel in Karlsruhe. Luca Zander, Ryo Miyaichi, Johannes Flum evenals Marvin Senger en Christian Viet startten voor de geblesseerde Daniel Buballa (spanning) en James Lawrence (spierscheur) evenals Rico Benatelli, Marvin Knoll en Luis Coordes.

Beide teams wilden met een overwinning een beslissende stap doen uit de degradatiezone. Vanaf het begin ontwikkelde zich een levendig spel waarin de Kiezkickers, gekleed in zwarte truien – ter nagedachtenis aan George Floyd – in het begin moedig de weg zochten, voordat de gastheren via stilstaande fasen het doel van FCSP opzochten. Standaardsituaties zijn een kracht van VfL, dat in het huidige seizoen op deze manier 17 keer wist te scoren.

VfL kwam na exact een kwartier op voorsprong vanaf de stip. Na een lange bal raakte Leo Østigård Anthony Losilla in het strafschopgebied. Robert Zulj zette de 11 meter om, 1-0 (15e). Bochum bleef aan het kanon en kreeg de volgende kans, maar Robin Himmelmann stond ter plaatse. Hij duwde een kopbal van Milos Pantovic van de lijn (24e).

De Kiezkicker had moeite om de VfL-verdediging – die zeer stabiel is na de Corona pauze – in de problemen te brengen, de eerste echte kans om te scoren moest nog komen. Na een combinatie via Johannes Flum, Christian Viet en Dimitrios Diamantakos, werd Waldemar Sobota – kapitein van onze Kiezkickers in Bochum – net afgestopt (31e). Kort voor rust ontbraken slechts centimeters om gelijk te maken. Na balverlies door VfL in de buurt van het strafschopgebied, kwam het leer bij Ryo Miyaichi en hij schoot vanop 22 meter op de kruising (42e)!

Opwinding dan weer in extra tijd toen Manuel Wintzheimer voor Bochum ogenschijnlijk de 2: 0 scoorde. Na correctie van de VAR nam scheidsrechter Florian Heft het doelpunt terug omdat Danilo Soares eerder een Sobota-pass tegen de hand had gekregen (45. + 1). Kort daarna ging Bochum met 1-0 in de rust.

Beide teams keerden qua personeel onveranderd terug op het grasveld van het lege Ruhrstadion. FC St. Pauli moest in de tweede 45 minuten een stap meer zetten om te voorkomen dat ze voor het eerst in meer dan zeven jaar met lege handen naar Hamburg terugkeerden. Bochum bleef echter de “harde noot” die Flum voor de wedstrijd aankondigde, VfL gaf achterin weinig toe en bleef vooruitschuiven.

Daarna werd het voor het eerst gevaarlijk met een stilstaande bal. Danilo Soares bracht een vrije trap vanaf het middenveld richting de 2e paal, de bal zeilde langs vriend en vijand, maar niet langs Himmelmann, die zich lang maakte en de 2-0 voorkwam (50. ). Pas 60 seconden later friemelde de bal achter Himmelmann, Wintzheimer had vanaf acht meter binnen getrapt. Dit keer mocht Wintzheimer maar kort juichen, vanwege een eerdere buitenspelpositie van Pantovic, dit was ook de correcte beslissing (51.).

Na minder dan een uur deed Luhukay de eerste twee wijzigingen. Rico Benatelli en Finn Ole Becker kwamen voor Flum en Viet in de wedstrijd (58.). De jongens in Brown werden gevaarlijker en kwamen binnen een minuut met twee goede kansen. Eerst schoof Ohlsson naar Diamantakos, wiens schot Danilo Soares net kon blokkeren met een tackle, waarna Sobota de bal niet goed vanaf de rand van de strafschopgebied kon raken en Riemann hem veilig greep (63.). Kort daarna, de derde wissel bij onze Kiezkickers: Sobota ging af Maximilian Franzke verving hem (66.).

Bochum werd daarna opnieuw gevaarlijk via doelpuntenmaker Zulj. Zijn afgebogen schot van 25 meter leverde VfL een corner op (72.). En dit zou de 2-0 voor de gastheren opleveren. Zulj bracht het leer naar de tweede paal, waar Maxim Leitsch ongehinderd binnen kon duwen. Himmelmann was er nog, maar hij had geen kans (73.). Kort daarna deed Luhukay de laatste twee wijzigingen aan, Christopher Avevor en Henk Veerman kwamen nu voor Senger en Miyaichi (73.). Voor de lang geblesseerde Avevor zijn competitieve comeback na 308 dagen.

De Kiezkickers probeerde altijd hun weg naar voren te vinden, maar bleef in de laatste derde te onnauwkeurig en daardoor te gemakkelijk te verdedigen. En toen ze het VfL-strafschopgebied konden penetreren, stond er altijd een blauw-wit been in de weg, inclusief bij een schot van Viktor Gyökeres (88.). In extra tijd had Becker de aansluitingstreffer aan de voet, maar hij krulde het leer vanop 18 meter net voorbij (90e + 1). Nadat Silvere Ganvoula, die ook was vervangen bij VfL, te onnauwkeurig had gemikt (90. + 3), klonk het laatste fluitsignaal.

VfL Bochum

Riemann – Gamboa (90. Bella Kotchap), Lampropoulos, Leitsch, Danilo – Losilla, Tesche (66. Eisfeld) – Osei-Tutu (90.+3 Fabian), Zulj, Pantovic – Wintzheimer (66. Ganvoula)

Cheftrainer: Thomas Reis

FC St. Pauli

Himmelmann – Zander, Østigård, Senger (73. Avevor), Ohlsson – Flum (58. Benatelli) – Miyaichi (73. Veerman), Sobota (66. Franzke), Viet (58. Becker), Gyökeres – Diamantakos

Cheftrainer: Jos Luhukay

Doelpunten: 1:0 Zulj (15., FE), 2:0 Leitsch (73.)

Gele Kaarten: Tesche, Osei-Tutu, Zulj / Østigård, Ohlsson

Scheidsrechter: Florian Heft

Bron: www.fcstpauli.com