Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Reacties na de wedstrijd bij Karlsruhe

Ook na het 1-1-gelijke spel bij Karlsruher SC vingen we voor jullie reacties op en vatten deze samen voor jullie

Hoofdcoach Jos Luhukay: “Het was meer dan 90 minuten een gesloten game. Beide teams speelden vechtgericht. Vanuit ons oogpunt ben ik blij met het resultaat. Het was belangrijk dat we compact en consistent handelden. We presteerden anders dan normaal en ik denk dat we dat deden we controleerde de wedstrijd meer dan 60 minuten. Ons doel was dat de verdedigers van Karlsruhe oplossingen moesten vinden. Vanwege onze compactheid wilden we snel overschakelen van verdediging naar aanval, maar we waren niet nauwkeurig genoeg om de laatste pass naar de teamgenoot te krijgen. Ik denk dat we gelukkig op voorsprong komen, maar we konden deze voorsprong niet lang vasthouden. Als het doelpunt niet zo snel was gevallen, had Karlsruhe alles of niets moeten spelen en hadden we meer ruimte gehad op de counter. Twee minuten nadat Karlsruhe tot dan toe geen echte kans had gehad, ligt de bal plotseling in het net bij ons, en is het dan is het 1-1 en het is weer naar af. Vervolgens voerde Karlsruhe de druk op en probeerde gevaarlijk te zijn met hoge ballen in ons strafschopgebied. Dat was twee of drie keer het geval. De tegenstander gaf niet op en wilde ook het tweede doelpunt scoren. Met Flum hadden we zelf het winnende doelpunt kunnen scoren, maar ik ben niet ontevreden. Ik had graag willen winnen, maar als je naar de wedstrijd kijkt, hadden we misschien wat meer geluk. De strafschop had natuurlijk de voorsprong moeten zijn voor de KSC. Uiteindelijk ben ik blij dat we vandaag niet hebben verloren. Nu moeten we ons weer concentreren op de volgende wedstrijd en proberen opnieuw drie punten te scoren. ”

KSC hoofdtrainer Christian Eichner: “Vanaf het begin zag je de druk die op de wedstrijd stond. St. Pauli liet ons vanaf het begin de bal en zorgde ervoor dat ze ver achter bleven staan om de afstand in de rangschikking op zijn minst te behouden. We worstelden om de juiste beslissingen te nemen en moesten ballen spelen in situaties die niet onze kracht zijn. Wat we in de eerste helft een beetje misten, was body. St. Pauli had meer grip en was klaar voor tweede bal. Wij waren dat niet. We hebben het probleem tijdens de rust besproken, zodat iedereen het begreep. Na rust gaf St. Pauli ons de kans via de penalty. Dit is een situatie waarin je ijskoud moet zijn in het voetbal. En dan, zoals zo vaak in het seizoen: we geven bijna niets weg, maar de vijand is ijskoud. Wat ons echter onderscheidt sinds de herstart na de Corona-pauze: we geven niet op. Ik ben blij dat we tijdig hebben kunnen gelijk maken. Alleen zo kwamen we in situaties die ons onderscheiden: ballen van het middenveld in de doos droppen en onze lichaam uitspelen in de spits. Helaas hebben we vandaag te weinig geïnvesteerd in duels en in de tweede bal, vooral in de eerste helft, zodat de slinger niet aan onze kant kantelde. In dit opzicht moeten we tevreden zijn met het gelijke spel.”

Robin Himmelmann: “We zijn niet goed uit de rust gekomen, toen kregen we de penalty tegen ons en het blijft nog steeds 0-0. Dan scoren we, maar we krijgen bij onmiddellijk de 1-1. Ik denk dat als we een beetje slimmer zijn en de nul is langer houden – idealiter tot het einde – dan krijgen we meer ruimte om mogelijk een tweede doelpunt te scoren, Maar er werd onmiddellijk gelijk gemaakt en we annuleerden het vorige werk met een beetje onoplettendheid. Maar het punt is nog steeds belangrijk omdat we de KSC op afstand houden. Niets was erger dan een nederlaag hier. Dan zou de KSC twee punten achter ons liggen. Nu hebben we nog steeds de buffer die we hadden voor de wedstrijd. De goede is dat we het in eigen handen hebben en dat we niet steeds naar onze tegenstanders hoeven te kijken.We hadden het vandaag op de schoen, maar we hebben het niet afgemaakt. ”

Sebastian Ohlsson: “Het was een zware wedstrijd en voor ons de derde wedstrijd in acht dagen. Het was erg warm en de wedstrijd was traag. Over het algemeen gingen we vaak heen en weer met veel lange ballen aan beide kanten. Misschien hadden we wat agressiever kunnen zijn. Na de voorzet winnen ze de situatie en de bal gaat in het doel. Ik weet niet of het buitenspel was of niet. ”

Bron: www.fcstpauli.com