Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Luhukay:”We moeten morgen ook de bereidheid en passen tonen”

Voor hoofdcoach Jos Luhukay betekent een Engelse week ook veel uitwisseling met de journalisten. Voorafgaand aan de uitwedstrijd + op zaterdag 30 mei, 13.00 uur- bij  Karlsruher SC, beantwoordde de coach op de vragen over de aanstaande wedstrijd tijdens het virtuele persconferentie. Luhukay sprak over …

… de voorbereiding op het korte spel: “We hebben aan onze regeneratie gewerkt en slechts licht getraind. In overleg met onze fitnesscoaches hebben we de gegevens van woensdagavond geëvalueerd. We moeten de spelers ook dienovereenkomstig op het veld positioneren , mentaal en fysiek goed beginnen. ”

… Inzichten uit de wedstrijd in Heidenheim: “Het was een absolute teamprestatie. De jongens waren zeer stabiel, toonden een hoge mate van passie en bereidheid voor zichzelf, maar ook voor de teamgenoten. We hebben Heidenheim in de tweede helft niet meer in hun spel laten komen. Dat was de verdienste van het hele team. Met deze bereidheid en passie moeten we morgen laten zien dat we de wedstrijd willen winnen. ”

… De kern: “Leo Østigård keert terug naar de starting line-up. Het gebruik van Ryo Miyaichi is na een duel met Dorsch twijfelachtig. Hij heeft in de loop van de tweede helft problemen gekregen. Het zal erg krap zijn voor morgen. We zullen elke speler in de komende weken nodig hebben. ‘

… het ontbreken van een doelpunt in de laatste twee wedstrijden: “We zijn ook verbaasd. Ik lachte nog steeds met Waldi, die in mijn trainingsgroep zat en zoveel goals scoorde. Natuurlijk waren er geen verdedigers in training en nu moet je snel handelen onder druk, maar het is waar: we hadden ook meer kansen in Darmstadt in de eerste helft en als we twee of drie goals scoorden, had de wedstrijd anders kunnen zijn. ”

… de ontbrekende fans: “Persoonlijk wen ik er niet aan. We missen onze fans. We hebben vaker gezien dat onze fans krachten kunnen vrijmaakten. Natuurlijk missen we dat. Maar niet alleen wij, maar iedereen in het algemeen op dit moment. Daar moeten we professioneel mee omgaan. Wij als coaches zijn beter hoorbaar, maar de spelers zijn zo gefocust dat je ze nog steeds niet altijd kunt bereiken zoals je had gehoopt. ”

… KSC:  “Ze hebben spelers met de nodige ervaring, robuustheid en het uiteindelijke dadendrang in de duels. Bovendien zijn ze erg gevaarlijk op standaardsituaties. Ze hebben een goede as, met Philipp Hofmann een stabiele spits en met Jerome Gondorf, David Pisot en Daniel Gordon veel ervaring. We moeten een 100 procent prestatie laten zien om een ​​goed resultaat te krijgen. ”

… Een overwinning bij de KSC: “Ik denk nog steeds niet dat een overwinning alleen voldoende is om in de competitie te blijven. Dan zouden we nog steeds afhankelijk zijn van andere resultaten, maar we willen altijd naar onze eigen prestaties kijken.”

Bron: www.fcstpauli.com