Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

In Karlsruhe de kansen afwerken

De reis gaat naar het Wildpark. Aan het einde van de Engelse week staat – op zaterdag 30 mei, 13.00 uur – de zes punten wedstrijd met Karlsruher SC op het programma. Een ontmoeting met kansen voor beide tegenstanders.

Met een knappe reflex redde Robin Himmelmann – op de kopbal van Jonas Föhrenbach – de 0-0 tegen 1. FC Heidenheim . Deze parade hield hij voor de 50e zijn netten schoon in FCSP kledij. En op basis van zijn zekere ondersteuning tussen de palen en een collectief geconcentreerd defensief werk kun je ook opbouwen in het Wildparkstadion.

De voorbereiding op volgende wedstrijd was kort. Onze Boys in Brown hadden slechts twee trainingsdagen om te herstellen van het duel met de FCH en zich voor te bereiden op het uitwedstrijd in Karlsruhe. Hoofdcoach Jos Luhukay benadrukte aan het begin van de week dat de huidige belasting “een zekere mate van trainingcontrole” vereiste. Daarom zouden sommige veranderingen in de startende XI geen grote verrassing zijn. Omdat in Karlsruhe onze FC St. Pauli nieuwe krachten nodig zullen hebben om te overleven tegen de in vorm verkerende tegenstander.

Het team van coach Christian Eichner is immers na de herstart nog steeds ongeslagen. Het was het eerste team dat in de tweede helft van het seizoen Darmstadt 98 (2-0) versloeg en slechts één doelpunt tegen kreeg in deze laatste drie wedstrijden. De KSC gebruikte de pauze goed en kwam terug met vernieuwde energie. Een flow waar onze Kiezkickers mee te maken krijgen en dan ook op hun eigen kracht zullen moeten vertrouwen.

De ontmoeting in het wildpark biedt beide teams een geweldige kans. De thuisploeg kan met winst de degradatiezone verlaten en de halve competitie in de degradatiestrijd trekken. Dit geeft de ontmoeting dan ook een bijzondere smaak. Onze Kiezkickers op hun beurt willen zorgen voor lucht en afstand houden tussen de lagere plaatsen. Ze willen dit doen met vastberadenheid, passie en zelfvertrouwen.

Bron: www.fcstpauli.com