Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Nul nummer tegen Heidenheim 0-0

Thuis serie verder gezet! FC St. Pauli blijft ongeslagen, het speelde  0-0 gelijk tegen 1. FC Heidenheim in hun zevende thuiswedstrijd op rij. Onze Kiezkickers hadden – op woensdag 27 mei 2020 –  graag de volle pot meegenomen, maar omdatt Robert Leipertz een strafschop voor de gasten miste, had de slinger ook de andere kant op kunnen draaien (27.).

1. FC Heidenheim reisde af naar Hamburg af met de speciale stimulans dat ze met 3 punten de tweede plaats konden bereiken. FC St. Pauli wilden weer hun rol als schrik van de top favorieten opnemen. FCSP won immers elf van de 18 mogelijke punten tegen de top drie in de competitie. Onze coach wisselde vier keer in zijn basisopstelling: voor Leo Østigård (5e gele kaart), Rico Benatelli, Viktor Gyökeres en Boris Tashchy kwamen Luca Zander, Johannes Flum, Henk Veerman en ook Luis Coordes begon voor de eerste keer vanaf het begin.

De wedstrijd was nog maar een paar seconden oud en de gasten kregen hun eerste kans. Marnon Busch kwam van op de tweede rij tot een schot, waarbij spits Tim Kleindienst zich in de schietbaan bewoog en de bal net over de lat kopte (1.). Heidenheim verscheen met een aanvallend intenties en daagden onze Boys in Brown al vroeg in de aanloopfase uit. Desalniettemin ontwikkelde FC St. Pauli ook kansen. Ryo Miyaichi, die als tweede spits naast Veerman liep, liet zijn kwaliteiten zien als hij in de ruimtes op de vleugel opdook. Na zijn voorbereidende werk miste Waldemar Sobota vanop de tweede rij op een haar na het doel (10′)

Kort daarna vond de scène van de eerste helft plaats: scheidsrechter Lasse Koslowski besloot na een fout van Johannes Flum een ​​penalty te geven. De veteraan had eerder Niklas Dorsch neergehaald, maar deze raakte zijn tegenstander slechts minimaal en speelde ook de bal (26′). De discussie zou niet lang duren want Robert Leipertz duwde de bal langs de rechterpaal (27′). Kort daarna ging Tobias Mohr gevaarlijk het FCSP strafschopgebied binnen, maar mistte van uit een goede positie (29e). Het bleef een doelpuntloos bij de rust dat gerechtvaardigd as op basis van beide prestaties.

Na de wisseling van partij ontwikkelde zich een pokerspel aan beide tegenstanders. Beide clubs liepen in de ruimtes maar verhinderen elkaars inspanningen. Alleen Kleindienst testte FCSP-doelman Robin Himmelmann (57′). Aan de andere kant schoot Veerman de bal duidelijk over op de rand van de zestien (71.). Kort daarna claimde invaller David Otto de beste kans van de tweede 45 minuten, nadat hij nipt een Theuerkauf-flank langs kopte (73.). Dit betekende het begin van de slotfase.

En het einde had het allemaal. Omdat beide teams in de laatste minuten van de wedstrijd elk de winnend goal aan de voet hadden. Aanvankelijk redde Himmelmann met een sensationele reflex tegen Jonas Föhrenbach, die een Schnatterer-flank met zijn hoofd van korte afstand op het doel bracht (88.). Voor onze Kiezkickers had Miyaichi oog voor James Lawrence, die de bal  op de verste paal schoot (90′). Omdat beide afwerking ongelukkig bleken, stond er uiteindelijk een 0-0 op het scorebord, waarin beide teams één punt verdienden. De Kiezkickers hebben nu twee trainingsdagen om zich voor te bereiden op de belangrijke uitwedstrijd bij Karlsruher SC (za. 30 mei, 13.00 uur).

FC St. Pauli

Himmelmann – Ohlsson, Lawrence, Buballa – Flum – Zander (82. Diamantakos), Sobota, Knoll, Coordes (62. Gyökeres) – Miyaichi, Veerman (73. Tashchy)

Cheftrainer: Jos Luhukay

1. FC Heidenheim

Müller – Busch, Mainka, Beermann, Theuerkauf – Griesbeck – Mohr (81. Föhrenbach), Dorsch – Multhaup (59. Schnatterer), Leipertz (67. Otto) – Kleindienst (81. Schimmer)

Cheftrainer: Frank Schmidt

Doelpunt:

Bijzondere gebeurtenis: Leipert mist strafschop (27.)

Gele Kaarten: Miyaichi, Coordes, Flum / Griesbeck, Schnatterer, Kleindienst

SR: Lasse Koslowski

Bron: www.fcstpauli.com