Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Onze Kiezkickers wacht een zware taak

Voor onze Kiezkickers starten de eerste van de twee Engelse weken na de herstart van de 2e Bundesliga. Op woensdagavond – 27 mei  18.30 uur – ontvangen ze 1. FC Heidenheim. Terwijl FCSP de afgelopen 4-0 pandoering in Darmstadt willen vergeten, kan FCH – voor het eerst sinds speeldag 1 – weer naar een promotieplaats klimmen.

Na de succesvolle herstart met de 1-0 tegen 1. FC Nürnberg was het goede humeur van onze Kiezkickers na de 4-0 bij SV Darmstadt 98 snel verdwenen. Op Böllenfalltor leed FCSP zijn hoogste nederlaag van het seizoen en dit vanwege een zwakke slotfase. Zoals zo vaak lukte afgelopen weekend niets in Darmstadt. “Het kwam allemaal samen en dat is misschien het goede. Maar we moeten onze lessen uit de wedstrijd trekken en ons verbeteren. Zo’n prestatie is niet genoeg om punten te halen tegen Heidenheim en vervolgens in Karlsruhe”, benadrukte doelman Robin Himmelmann na de wedstrijd .

Een flinke prestatie verhoging zal ook woensdagavond 27 mei nodig zijn, want met 1. FC Heidenheim reist een van de beste teams uit de competitie naar Millerntor. De ploeg van bondscoach Frank Schmidt won onlangs met 1-0 van SV Wehen Wiesbaden en heeft met 44 puntenmeer punten dan ooit tevoren in de hun zes jaar in tweede Bundesliga. Net als vorig jaar – toen de FCH lange tijd deel mee deed voor promotie en uiteindelijk slechts twee punten te kort kwam – kloppen de Heidenheimers dit jaar opnieuw stevig op de deur van de 1e Bundesliga. Met winst op Millerntor zou FCH tijdelijk Hamburger $V en VfB Stuttgart passeren, die donderdagavond 28 mei tegenover elkaar staan.

Onze Kiezkickers hebben dus een zware taak voor de boeg. Met verbeterd duelgedrag in het defensief en meer effectiviteit voor de tegenoverliggende doel, wil onze FCSP, die 25 van hun 33 punten op Millerntor wisten te behalen, hun derde thuisoverwinning op rij te behalen. Het thuisrecord tegen de topteams in de competitie geeft ook hoop. 3-0 tegen koplopers Arminia Bielefeld, 2-0 tegen Hamburger SV en 1-1 tegen VfB Stuttgart. Als de kandidaten voor promotie gasten waren bij de Millerntor, presteerde FC St. Pauli altijd goed. Herhaling op woensdagavond gewenst.

Bron: www.fcstpauli.com