Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Luhukay:”Het wordt hard werken, maar het is geen onmogelijke taak”

In de 2e Bundesliga gaat het snel. Al op woensdag – 27 mei 18.30 uur – ontvangen onze Kiezkickers 1. FC Heidenheim op Millerntor. Op de persconferentie voor de thuiswedstrijd sprak hoofdtrainer Jos Luhukay over …

… De analyse van de nederlaag van Darmstadt:  “Natuurlijk hebben we de wedstrijd geanalyseerd. Na afloop is het altijd gemakkelijk om te zeggen dat ons plan niet klopte. Aan het begin van de trainingsweek gaven we de richting aan hoe we verder gingen. Na vijf ongeslagen doet het pijn om te verliezen. Voor vanwege de manier waarop we speelden en omdat we voor de derde of vierde keer de sprong naar de zesde en zevende plaats misten, en we lucht hadden kunnen scheppen. Jammer, dat we dat niet deden. ”

… de spelers:  “Leo zag de vijfde gele kaart, we hem moeten we vervangen. Anders – behalve de vier spelers die eerder ontbraken – is iedereen klaar voor actie. Philipp Ziereis moet vandaag worden onderzocht omdat hij nog steeds pijn heeft aan de knie. Misschien weten we vandaag meer, maar uiterlijk morgen. ‘

… het zwakke puntenrendement van de heenronde tegen de volgende zes tegenstanders: “Wat in de eerste ronde was, telt niet meer. Als het team eruit ziet in de tweede helft tegen Neurenberg of voor de pauze van Corona, hoeven we er niet over na te denken. We hebben morgen 90 minuten om op eigen kracht te werken en er veel uit te halen. ”

… de titel “Favoriete schrik” op Millerntor: “We misten vaak de paar procent tegen andere teams om ons te settelen in de bovenste helft van de rangschikking. We moeten deze absolute wil hebben tegen alle teams.”

… Henk Veerman: “Ik heb gisteren een half uur bij hem gezeten. We praten vaak met elkaar. Hij mag niet twijfelen aan zichzelf na de laatste twee wedstrijden, maar moet blijven werken. Morgen krijgt Henk een nieuwe kans, vanaf het begin of als invaller. We zullen zien hoe het spel vordert. Hij gaf ons zoveel plezier voor Corona en zal opnieuw beginnen. ”

… Kapitein Christopher Avevor:  “We bespraken samen de weg. Hij trainde twee weken met het team, maar moet van tijd tot tijd een pauze nemen omdat hij reacties vertoont. Dit is normaal. We willen voorzichtig opbouwen zodat hij er beter in zijn ritme komt. Ik sluit niet uit dat het een alternatief kan worden, maar we moeten dat van speeldag tot speeldag bekijken en alleen doen als Christopher er zelf volledig achter staat. Zijn gezondheid staat voorop. ”

… de hoge belasting:  “Tegen Darmstadt hebben we niet geroteerd. Voor morgen zal het ook nog geen probleem zijn. Maar na de wedstrijd hebben we maar twee dagen en moeten we naar Karlsruhe reizen. Op de derde dag moeten we opnieuw 100 procent zijn. Dat vereist een zekere mate van trainingcontrole, die we donderdagochtend moeten bespreken. ”

… 1. FC Heidenheim:  “Ik heb enorm veel respect voor deze club, het team en mijn coachende collega. Ik vind het geweldig dat ze in deze fase van het seizoen nog steeds voor promotie spelen. We ontmoeten een team dat ongelooflijk gemotiveerd is is en zal er alles aan doen om daar te blijven, maar van onze kant is het net zo belangrijk om te scoren. Het wordt hard werken, maar het is geen onmogelijke taak. We hebben vaak laten zien dat we het opnemen tegen de beste teams in de competitie en we kunnen winnen. ”

… Zijn collega Frank Schmidt: “Persoonlijk weet ik niet hoe hij werkt. Maar ik zei vooraf dat ik veel respect voor hem had. Dat een collega zo lang in een coachingstoel heeft gezeten spreekt ook voor hem en de club. Het is een stabiliteit en continuïteit die ook rust uitstraalt in het team. Ze zijn de afgelopen jaren altijd goed in vorm geweest. Ik kan alleen mijn hoed afnemen. ”

… de kracht van de tegenstander:  “Niklas Dorsch is een geweldige zes, wat erg belangrijk is voor hun spelstructuur, defensief maar ook kan opruimen. Hij is ongelooflijk belangrijk voor dit team, maar maakt niet alleen het verschil. Kleindienst is hun topscorer en Schnatterer is een standaard specialist. Dit team heeft een goede balans. ”

Bron: www.fcstpauli.com