Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Luhukay:” We treffen een goede tegenstander die we niet zullen onderschatten”

Nadat – na een 1-0 overwinning tegen 1. FC Nürnberg – vorige week de competitie terug werd hervat, willen onze Kiezkickers hun reeks zonder nederlagen – op zondag 24 mei 13.30 uur – verder zetten. Op de virtuele persconferentie voor de wedstrijd sprak hoofdtrainer Jos Luhukay over …

… de trainingsweek:  “De week was zeer positief omdat er geen spelers geblesseerd uitvielen. Christopher Avevor is weer in teamtraining. Alleen Christopher Buchtmann, Kevin Lankford, Christian Conteh en Philipp Ziereis zijn niet beschikbaar voor de wedstrijd.”

… de analyse van de wedstrijd in Neurenberg: “Zoals altijd deden we een video-analyse en spraken individueel met de spelers. Zelfs toen we de 1-0 voorsprong moesten behouden, deed het team een ​​voorbeeldig werk.”

… het verschil tussen thuis- en uitwedstrijden: “Ik denk dat er op dit moment geen verschil is. De tribunes blijven leeg en zonder sfeer. Het is belangrijk dat beide teams zich concentreren op de wedstrijd.”

… de organisatie van een uitwedstrijd: “Er is veel organisatie nodig, onze teammanager heeft het elke dag erg druk. Uit voorzorg vliegen we met een chartervlucht waar we alleen als team aanwezig zijn. Zo zullen we ook terugreizen.”

… Dimitrios Diamantakos: “Als een speler voor de rust wordt vervangen, geeft dat voor niemand een goed gevoel. Emoties horen erbij, wanneer ze binnen de perken blijven. We hebben het probleem eerder deze week uitgeklaard en kijken nu hoe we gezamenlijk in Darmstadt kunnen winnen. Dat een speler ergens anders op zoek is naar een nieuwe uitdaging, is legitiem voor mij. Maar dat heeft geen effect op kans op de start-elf. Het gaat om de bereidheid om te presteren, zelfs in training. We hebben alle spelers in de ploeg nodig tot de laatste speeldag . ”

… Jan-Philipp Kalla:  “De situatie is dat we op zijn positie 2 andere spelers hebben waarvan één ook op de bank zit. We hebben twee spelers – Sebastian Ohlsson en Luca Zander – waar tussen de keuze al zeer moeilijk is, omdat ze het beiden heel goed gedaan hebben. Jan-Philipp Kalla is momenteel de nummer 3 en dat is met hem besproken.Maar dat betekent niet dat dit in de rest van de wedstrijden niet kan veranderen. ”

… Christian Viet en de jongere spelers:  “Christian is zeker een kandidaat voor een invalbeurt. Hij trainde al mee voor de corona-fase, nam deel aan groepstraining en maakt een goede indruk. Onze vijf jonge spelers, waaronder ik Marvin Senger, Finn Ole Becker, Maximilian Franzke, Mert Kuyucu en Christian Viet komen allemaal in aanmerking voor de eerste elf of invalbeurten. Ik neem de jongens heel serieus en niet alleen voor het team om mee te trainen. Het is zeer positief dat we spelers opnieuw hebben grootgebracht die niemand echt op het radar had. ‘

… de normaliteit om je voor te bereiden op de tegenstander: “We zullen reeksen bekijken van de wedstrijd van vorige week, maar ook van voor de Corona-periode. Darmstadt speelde iets agressiever in de terugronde en had een goede serie.”

… betere kansen op een uitoverwinning zonder toeschouwers: “Natuurlijk willen we meer punten buitenhuis halen. We hebben onlangs een sterke fase gehad en willen daarmee verder doen. De resultaten geven vertrouwen en heeft het geloof hersteld. Er zat veel meer in. ”

… benodigde punten voor de degradatie:  “Daar ben ik eerlijk gezegd niet mee bezig. Ik heb tot op vandaag er niet over degradatie nagedacht, omdat ik overtuigd ben van het team. Het team toonde zijn karakter en mentaliteit toen ze er moest staan. ”

… de komende Engelse weken:  “Het zal spannend zijn voor alle 36 clubs en mijn collega’s. Niemand weet hoe de spelers de belasting aankunnen. We moeten kijken welke spelers alle drie de wedstrijden kunnen spelen en welke blessures we moeten accepteren.”

… de SV Darmstadt 98:  “Je hebt een hoge fysieke aanwezigheid en zijn gevaarlijk op standaardsituaties. Ik waardeer Dimitrios Grammozis zeer, wens hem een ​​positief afscheid van Darmstadt en hem persoonlijk het allerbeste voor de toekomst. We treffen een goede tegenstander die we niet zullen onderschatten. ”

Bron: www.fcstpauli.com