Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Kiezkickers willen ongeslagen serie tegen Darmstadt verderzetten

Met de 1-0 thuisoverwinning tegen 1. FC Nürnberg maakte onze Kiezkickers afgelopen zondag – 17 mei 2020 – een succesvolle herstart in de 2. Bundesliga. Natuurlijk willen FCSP niet op zijn lauweren rusten en punten halen in de eerste uitwedstrijd na de corona- pauze in Darmstadt – natuurlijk liefst er drie.

Geen team wist – toen de wedstrijd afgelopen weekend werd hervat na de twee maanden Corona-pauze – waar ze echt stonden. Er waren dan ook een paar verrassingen. Van de teams die in de bovenste helft van de rangschikking stonden, behaalde alleen FC Erzgebirge Aue de drie punten. Onze Kiezkickers, die de dag op de 11e plaats begonnen, wisten na de 1-0 thuisoverwinning tegen 1. FC Nürnberg in linkerhelft van de rangschikking te klimmen. En dat is waar ze na de wedstrijd in Darmstadt nog steeds willen staan.

Het team van Darmstadt speelde – na een pauze van negen weken – bij het voorlaatste Karlsruher SC en wilde hun sterke reeks voortzetten. De Lelies waren – voor de coronapauze – immers tien wedstrijden op rij ongeslagen. Het werkte dus niet, KSC had de betere dag en bezegelde de eerste Darmstadt-nederlaag na meer dan vijf maanden. Op 1 december 2019 hadden de Zuid-Hessen het veld nog eens als verliezer verlaten, en dit na een 1-3 tegen de leider Arminia Bielefeld.

Zo ontmoeten – op zaterdag 23 mei – twee teams met verschillende gemoedstoestanden elkaar in het lege Merck Stadion bij Böllenfalltor. De Lelies willen de openingsnederlaag vergeten en de weg naar succes opnieuw opzoeken, de nu al 5 wedstrijden ongeslagen Kiezkickers -drie overwinningen tegen HSV, Osnabrück en Neurenberg, en 2 gelijke spelen tegen Sandhausen en Dresden – willen hun stijgende lijn echter voortzetten.

Statistisch gezien komt het gastoptreden op de Böllenfalltor niet echt op het juiste moment. Onze FC St. Pauli wist sinds 1985 in de acht wedstrijden in Zuid-Hessen tot nu toe slechts twee punten te behalen. Recentelijk waren het vier nederlagen op rij. Statistieken of niet, dit is slechts een kanttekening vooraf en zal zaterdag geen rol spelen als de bal vanaf 13.00 uur rolt.

Beide teams zullen zich eerder bezighouden met het opnieuw accepteren van de speciale randvoorwaarden en het behalen van de best mogelijke prestaties voor lege tribunes. FCSP wil het goede gevoel van de openingszege meenemen en hun reeks verder zetten.

Bron: www.fcstpauli.com