Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Het begint weer terug met het gebrul in het hart

Het begint eindelijk opnieuw. Op zondag 17 mei  om  13.30 uur ontvangen onze Kiezkickers 1. FC Nürnberg op Millerntor. Het is ruim twee maanden nadat deze wedstrijd oorspronkelijk was gepland, maar gevoelsmatig is er meer tijd verstreken tussen toen en nu. Op zondag ontbreekt in het stadion alles wat de thuiswedstrijden van FC St. Pauli zo bijzonder maakt: het  gebrul , het gezang, de vlaggen en spandoeken, het geklaag, de vreugde. Met andere woorden, u zal hard gemist worden. 

Dus er moet een vreemd gevoel heersen bij de teams op hun weg naar hun werk kort voor de aftrap. De gang met zwarte schedels versierde muren beloven de weg naar de “Hel van Sankt Pauli”. Maar deze hel zal haar vuur missen. Met deze ongewone situatie moeten de 22 hoofdrolspelers op het veld omgaan   

En toch willen en moeten onze Kiezkickers goed werk leveren. Omdat op het oefenterrein is het vuur niet verloren is gegaan. In  de aanloop naar de wedstrijd benadrukte hoofdtrainer Jos Luhukay hoe goed de ploeg de situatie accepteerde en werkte. De terugkeer van langdurig geblesseerde Henk Veerman, Christian Conteh (die zondag nog ontbreekt) en aanvoerder Christopher Avevor gaven de ploeg een extra boost. En zelfs al lijkt het een eeuwigheid geleden, het is belangrijk om een ​​reeks van vier wedstrijden zonder nederlaag verder te zetten. 

Om zich aan te passen aan de ontbrekende  achtergrond, waren de spelers donderdag 14 mei al aan het repeteren in het stadion. Niet veel meer ogen als toen zullen zondag de ontmoeting ter plaatse volgenEen realistischer trainingswedstrijd was misschien zelden. De grote onbekende blijft dus de tegenstander. Na ongeveer twee maanden zonder teamtraining en competitie is het voor alle betrokkenen moeilijk om hun positie te bepalen.  

En dus blijft Jos Luhukay vooral de mening van de FCN-staf om de omvang van de taak te beschrijven: “ Ze hebben een zeer ervaren team met veel spelers die al in de 1e Bundesliga hebben gespeeld. Ze zijn onvoorspelbaar in het offensief omdat Frey,  Dovedan, Hack en Behrens veel draaien en allemaal gevaarlijk zijn. Ik beoordeel hun veel hoger dan hun rangschikking zegt.  

Dus is alles in het werk gesteld voor een spannende re-start, waarbij onze Kiezkickers zich tegen een sterke tegenstander willen bewijzen dat het harde werk van de afgelopen weken zijn vruchten afgeworpen heeft. Werken van uit het eigen “thuiskantoor”,  in kleine groepen  en in de quarantainestage van afgelopen week. Nu gaat het weer om de drie punten. De Millerntor- sfeer zal alledings uit de geest en het hart moeten komen en meegenomen moeten worden naar het gazon. Het zal zo pijnlijk gemist worden. Maar onze spelers zullen zeker alles investeren om een ​​glimlach op het gezicht – voor iedereen die anders zoveel geeft – achter het mondmasker te toveren.

Bron: www.fcstpauli.com