Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Sobota: “Iedereen wil in startelf staan”

Na een pauze van meer dan twee maanden rolt de bal dit weekend opnieuw in de 1e en 2e Bundesliga. Onze Kiezkickers zet het seizoen – dat medio maart onderbroken vanwege de corona pandemie – met de thuiswedstrijd tegen 1. FC Nürnberg verder. Middenvelder Waldemar Sobota kijkt uit naar de herstart en hoopt dat de Kiezkickers ondanks de bijzondere omstandigheden goed zullen presteren en de eerste drie punten kunnen behalen.

“Dat moet ik nog weten”, zei Waldemar Sobota, allereerst op onze kennisvragen, met hoeveel punten onze Kiezkickers op welke plaats gerangschikt staan, hoe de laatste competitieve wedstrijd eindigde en wie het laatste doelpunt scoorde. “We hebben 30 punten en moeten elfde staan. In Sandhausen speelden we 2-2 en Dimi scoorde ons laatste doelpunt”, zei Sobota met een goed geheugen. De laatste wedstrijd van onze Kiezkickers was bijna negen weken geleden vanwege de corona-pandemie. “We hebben meestal maar zo’n lange pauze tussen de laatste wedstrijd van een seizoen en de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen”, verklaarde onze nummer 28.

En zo is de vreugde dat het – zondag 17 mei 2020 – opnieuw begint tegen 1. FC Nürnberg groot. “Iedereen bij ons is blij dat we weer op het veld staan ​​en dat we weer kunnen spelen”, zegt Sobota, die samen met zijn teamgenoten na een paar weken individuele training en nog eens weken in een kleine groepstraining, donderdag 7 mei weer gemeenschappelijk op het gras stonden. “Sindsdien hebben we van dag tot dag gekeken en ik kon zien dat de kwaliteit bij elke trainingssessie is verbeterd en dat we altijd in een beter humeur zijn. Tot de wedstrijd op zondag willen we doorgaan in de andere units om ons goed te voelen. Om dan naar de wedstrijd te gaan en een goede prestatie neer te zetten ‘, zei de 32-jarige.

Met het oog op tegenstanders Neurenberg had Sobota het moeilijk om zijn prestaties te beoordelen – niet verwonderlijk na een pauze van twee maanden. “Het is als een nieuwe start, maar we moeten nog steeds weten hoe en in welke formatie Neurenberg de laatste wedstrijden speelde. Uiteindelijk concentreren we ons voornamelijk op onszelf. We moeten en zullen ons zo goed mogelijk voorbereiden op de wedstrijd”, zei hij. De aanvallende middenvelder hoopt dat het team de komende eenheden kan gebruiken om “de gewende processen en routes nog meer vorm te geven”.

Terwijl onze Kiezkickers samen kunnen trainen zoals voor de pauze, zullen ze het tegen de Neurenberg opnemen op Millerntor zonder de steun van hun fans. “Dit is een compleet nieuwe situatie voor ons allemaal en ook voor mij. De algemene voorwaarden zijn uitzonderlijk. Ik speel al een deel jaar voetbal, maar heb zoiets nog nooit gezien”, gaf Sobota toe. Voor hem is dit de eerste competitie wedstrijd in zijn carrière was zonder fans. Niemand wil wedstrijden zonder fans en daarom hoopt hij binnenkort wedstrijden voor fans te kunnen spelen. “Onze fans duwen ons altijd naar voren en zijn een belangrijke steun. Maar we moeten de nieuwe situatie accepteren en een echt goed optreden leveren tegen Neurenberg, zelfs zonder deze fans”, benadrukt de Pool.

Maar hoe voelt het voor Sobota als het zondag voor het eerst drie punten betreft in het lege Millerntor Stadion? “Het zal in het begin zeker even wennen zijn voor mij en ons allemaal. Het zal belangrijk zijn dat we daar zo snel mogelijk staan en dat we ondanks het gebrek aan fans en het gebrek aan sfeer topprestaties zullen neerzetten”, aldus de Middenvelder die toevoegt: “Het hoofd zal een belangrijke rol spelen. We moeten het beste uit de situatie halen. Ik neem het zoals het is. Je zult waarschijnlijk niet alles kunnen verbergen, maar als het spel begint, zal ik  buitengewone omstandigheden zoveel mogelijk proberen te vergeten en me volledig op mijn spel concentreren. ”

En dit spel duurt zoals gewoonlijk 90 minuten. Voelt Sobota zich fysiek klaar voor deze 90 minuten op zondag na iets meer dan een week teamtraining? “Ik kan nog niet zeggen of ik zondag de hele wedstrijd op en neer kan rennen”, zei de middenvelder, die met betrekking tot de vorige eenheden benadrukte: “Maar ik voel me goed.” Volgens Sobota zullen er zeker momenten zijn dat de lucht nog steeds ontbreekt. En dus wil hij proberen zijn krachten tijdens het spel zo “verstandig en slim” mogelijk te doseren om de best mogelijke prestatie te kunnen leveren.

Niet alleen Sobota wil tegen Neurenberg spelen en alles voor de drie punten geven, maar alle Kiezkickers. De strijd om de felbegeerde elf plaatsen in de start-elf is groot. “Er is elke dag brand, iedereen wil in de startende XI zijn. Sommige geblesseerde spelers konden tijdens de pauze terugkeren, de pauze had wat dat betreft iets positiefs. We zullen zeker alle spelers de komende weken nodig hebben”, zei Sobota. Maar hij heeft eerst de wedstrijd tegen de FCN in gedachten. “Als het op zondag begint, willen we duidelijk zijn. We zijn professionele atleten die elke wedstrijd ingaan om het te winnen. Op zondag ziet het er niet anders uit”, besloot de middenvelder.

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters