Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Luhukay:” De drive die onze fans ons anders geven moet van elke speler komen”

Voor de herstart in de 2e Bundesliga waar FC St. Pauli  -op zondag 17 mei 13u30 – 1.FC Nürnberg op de Millerntor ontvangt, beantwoordde Jos Luhukay de vragen van de pers tijdens een virtuele persconferentie. Onze hoofdcoach sprak over …

… de personeelssituatie: “Christopher Buchtmann, Philipp Ziereis en Christian Conteh vallen uit. Dit zijn de blessures waarmee we tot dusver te maken hebben gehad.”

… de quarantaine in het hotel: “We hebben een hele goede week gehad. Ik denk dat we als team beter samen zijn gekomen. De sfeer in het team is echt heel goed. De jongens hebben uitstekend werk geleverd.”

… de houding ten opzichte van wedstrijden zonder toeschouwers: “We hebben gisteren een interne wedstrijd tegen elkaar gespeeld in de Millerntor om een ​​idee te krijgen van de situatie. Spelen zonder fans in ons stadion was een indruk die voor iedereen erg belangrijk was. ”

… zijn negatieve serie tegen clubtrainer Jens Keller: “Natuurlijk wil ik dat op zondag veranderen. Maar we hebben nog niet vaak tegen elkaar gespeeld.”

… voorbereiden op het spel: “Dit is dagelijkse situatie die voor ons ongewoon is. We dragen ook in het hotel maskers om elkaar te beschermen. We houden afstand op teamvergaderingen en nemen onze voorzorgsmaatregelen. De trainingen – of dat nu aan de Kollaustrasse of aan de Millerntor is – is erop gericht alle maatregelen uit te voeren. ”

… de training in de lege Millerntor:  “Ik zag meteen de vreugde bij de spelers toen ze het veld op kwamen en mocht oefenen op het fantastische gras. Natuurlijk zullen we de fans en de sfeer missen. De drive die onze fans ons anders geven moet van elke speler komen. ”

… de mogelijkheid om je specifiek voor te bereiden op de wedstrijd: “We zijn afgelopen donderdag begonnen met het trainen van het team. We hadden tien dagen om ons voor te bereiden op de wedstrijd. Het was veel werk voor het hele team, maar ook voor het team om hen heen. Iedereen heeft het erg druk gehad om ons zo goed mogelijk voor te bereiden. ”

… vijf  wisselopties : “Dit is een goede uitgangspositie voor de rest van de wedstrijden. We hebben maar een korte voorbereiding en een zeer intensief programma. We weten niet hoe het team het tot het einde vol kan houden. Daarnaast heeft de mogelijkheid om vijf keer te wisselen ook een impact op het tactische spel. ”

…verdraagzaamheid bij fouten:  “We zijn heel eerlijk en direct in training, maar we ontkennen ze niet. We proberen de spelers of delen van het team te helpen en van hen te leren. Ik denk dat we goed werk hebben geleverd. We hebben gefocust op de goede en minder op het minder goede. Ik denk dat dat ook goed werd ontvangen door de spelers. ”

… het doelpunt viering: “We hadden twee bijeenkomsten waar we de maatregelen en voorschriften met de spelers hebben doorgenomen. De details van het doelfeest werden ook besproken. Ik hoop dat we veel doelpunten zullen maken. Maar we moeten het feit accepteren dat we die niet zoals gewoonlijk vreugde kan tonen. ”

… het einde van de quarantaine:  “Iedereen gaat zondag naar huis. We zullen moeten afwachten wat er de komende weken gebeurt.”

… 1. FC Nürnberg:  “Ze staan ​​niet op de plaats in de rangschikking die je van hun kwaliteiten verwacht. Ze hebben een zeer ervaren team met veel spelers die al in de eerste Bundesliga hebben gespeeld. Ze ziijn offensief onberekenbaar omdat Frey, Dovedan, Hack en Behrens veel draaien en allemaal gevaarlijk zijn. Ik beoordeel ze veel hoger dan hun plaats in de tafel verteld. Het enige doel voor ons is om de drie punten bij de Millerntor te houden. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters