Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

FC St. Pauli hervat ook amateursport

Na de versoepeling  waartoe de Eerste Kamer – op dinsdag 12 mei 2020- heeft besloten, gaan ​​de amateurafdelingen van FC St. Pauli weer aan de start. Het Presidium heeft besloten het verbod van de sportbedrijf te beëindigen. 

Het sportaanbod van de amateurafdelingen moet binnen een vooraf bepaald kader verlopen. Elke afdeling ontwikkelt een implementatie- en hygiëneconcept dat de Senaatsregeling en de aanbevelingen van de DOSB en de betreffende sportvereniging hebben implementeert. Zodra de afdelingshoofden concepten presenteren, kunnen deze afdelingen weer samen sporten. De sporten die doorgaans in sporthallen plaatsvinden, hebben al ideeën ontwikkeld over hoe training buiten kan plaatsvinden.  

“De sportpauze van de afgelopen weken was absoluut noodzakelijk, net als de beperkingen die nu gelden. Maar het begint eindelijk weer. Onze leden waren erg geduldig gedurende deze tijd. We zijn erg dankbaar voor deze solidariteit met onze club. Onze dank gaat ook uit naar de politiek , die altijd aan sport dacht, en autoriteiten en verenigingen die ons steunden. Met name het Sportbureau en de Hamburgse Sportbond hebben hier een zeer waardevolle taak geleverd “, zegt Thomas Michael, directeur van amateursport. 

Bron: www.fcstpauli.com