Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Luhukay:” De mentale kwaliteit van elke speler zal uiterst belangrijk zijn”

Voor onze Kiezkicker gaat het seizoen – op zondag 17 mei 2020 13.30 uur – verder na een pauze van twee maanden vanwege de Corona-pandemie met de thuiswedstrijd tegen 1. FC Nürnberg. Aan het begin van de week beantwoordde onze hoofdcoach Jos Luhukay tal van vragen van de persvertegenwoordigers van Hamburg. Onze coach sprak in detail over …

… De laatste weken van de Corona-crisis : “Er was een onzekerheid voor ons allemaal. Het was moeilijk om de situatie in te schatten en werd geconfronteerd met alle problemen die het virus elke dag veroorzaakte. Het was een intensieve tijd waar men zich gedachten en zorgen heeft gemaakt, niet alleen om zichzelf, maar ook om familie, vrienden en iedereen. ”

… de huidige situatie en mogelijk de moeilijkste taak van zijn coachingcarrière : “Twee maanden geleden waren we als team in een goed stemming, het team presteerde goed en toen kwam de Corona-pauze. Er is zoveel veranderd over de hele wereld in de twee maanden en iedereen hoopt dat het snel weer normaal wordt. Ik denk persoonlijk dat het een tijdje zal duren, maar ik hoop dat het in de nabije toekomst zal gebeuren. Maar we moeten allemaal heel gedisciplineerd zijn en, ondanks de versoepeling, moeten we ons aan de regels houden. ”

… zich voorbereiden op een tegenstander die vanwege de lange pauze moeilijk te beoordelen is : “Het zal voor ons belangrijk zijn dat we heel goed naar ons eigen plan kijken, zodat we onze prestatie op zondag in de eerste wedstrijd kunnen voortzetten. We waarderen en respecteren de tegenstander. Hoe, met welke spelers en met welke tactische formatie Neurenberg zal spelen is niet zo zeker als voor de Corona-crisis. We richten ons volledig op onze speelstijl om goed voorbereid te zijn. ”

… De bijzondere voorwaarden voor het coachingsteam op zondag : “Een groot compliment voor mijn coachingsteam en voor alle verantwoordelijken die de randvoorwaarden zo intensief mogelijk hebben geïmplementeerd, zodat we ons zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op de eerste wedstrijd. Het is een hele grote uitdaging voor mijn hele team, maar we hoeven niet te verdraaien als we ons opstellen en ons aan de zijlijn uiten. Emoties horen bij voetbal. Het is belangrijk om het team tijdens de wedstrijd zo goed mogelijk te coachen. Het is een nieuwe situatie voor ons allemaal, die we nog nooit eerder hebben meegemaakt. Het volgende geldt voor alle clubs: Vanaf zondag draait het allemaal om punten en doelen die je uiteindelijk wilt bereiken. Er is nog niets beslist. ”

… De korte tijd met teamtraining voor de herstart van de competitie : “Vanuit het oogpunt van de coach zou het leuk geweest zijn om wat meer tijd te hebben gehad, maar ik denk dat de spelers erg blij zijn om weer in teamtraining te zijn en terug te kunnen voetballen. Met betrekking tot het risico op blessures. Ik hoop dat we genoeg tijd hebben voor de eerste wedstrijd en dat we de teamtraining deze week zo kunnen vormgegeven dat het team de stress voor zondag en de weken erna kan doorstaan. ”

… de huidige fysieke conditie van zijn team : “We hebben zeven weken niet als team kunnen trainen, de afgelopen vijf weken hebben we getraind in kleine groepen. We hebben veel samengewerkt op het gebied van uithoudingsvermogen, kracht en stabilisatie. De basis is goed , maar tot vorige week konden we geen duels spelen. Deze week is het nu erg belangrijk om weer in ritme en in goede conditie te komen, maar we kunnen nog steeds niet zeggen waar we op zondag zullen zijn maar dat geldt ook voor alle teams die zich zo goed mogelijk hebben voorbereid op dag X. Het is nu zondag. Het wordt spannend en het totaalpakket is een geweldige uitdaging. ”

… de zevendaagse voorbereiding in het hotel en de resulterende mogelijke stress voor de spelers : “Het feit dat we nu een week in quarantaine moeten, is natuurlijk nieuw voor ons allemaal. Anders ontmoeten we elkaar pas de dag voor een wedstrijd. Binnen het team is er het is een grote harmonie en eenheid, de stemming en sfeer die we elke dag in een positieve richting zullen sturen. Het helpt ons allemaal zodat we plezier en vreugde hebben en geen kampkramp krijgen. ”

… de personeelssituatie:“Christopher Buchtmann is zeker de rest van het seizoen uit. Hij zal zich volledig concentreren op het volgende seizoen en ligt precies op schema na zijn operatie. Hij staat niet onder druk en moet geleidelijk terugkeren naar zijn oude kracht. Christian Conteh was lang geblesseerd, had vorige week problemen met de andere dij en kon de teamtraining niet starten. Hij valt verder uit en volgt een individueel programma. We moeten geduld blijven en hem de tijd geven. Philipp Ziereis heeft op grond van een onlangs opgelopen verrekking van de binnenband, een paar dagen rust gehad. Afhankelijk van de evolutie mag hij donderdag weer gaan trainen. Henk Veerman is heel positief, heeft geen last meer van zijn schouder en heeft de afgelopen vijf weken alles kunnen doen. Bij de spelvormen heeft hij geen angstige indruk op mij gemaakt. Christopher Avevor was sinds begin augustus geblesseerd en heeft het dus negen maanden zonder teamtraining en zonder wedstrijden moten stellen. Zijn inzet is daarom voor zondag niet realistisch. Hij is de afgelopen weken zeer positief geëvalueerd door zijn rehabilitatiemaatregelen. Hij moet nog steeds zijn ritme vinden om ergens na de moeilijke tijd weer een alternatief te zijn.

… de eerdere startproblemen van zijn team in de zomer en na de winterstop: “Natuurlijk hoop ik dat we goed starten en scoren in de eerste wedstrijden. Hoe de start gaat zijn is niet duidelijk. Niet alleen de kwaliteit van de spelers, maar ook het mentale gebied zal een belangrijke rol spelen. Anders komen we altijd uit de cabine en zijn er bijna 30.000 fans in het stadion. Dat zal niet het geval zijn op zondag, de tribunes blijven leeg. De mentale kwaliteit van elke speler zal uiterst belangrijk zijn. Ondanks de onbestaande achtergrond moet je absoluut gefocust en geconcentreerd zijn tot het laatste moment. We zullen nog steeds trainen op Millerntor om te proberen een gevoel te krijgen bij een leeg stadion. Dat zal belangrijk zijn in de voorbereiding op de wedstrijd. ”

… Mogelijke verrassingen die kunnen optreden na de herstart : “De clubs die in de bovenste regionen zitten zullen uiteindelijk ook voor promotie spelen. Dit wordt gevolgd door een breed middenveld. Wat betreft de punten is er veel spanning – zowel bij de promotie als de degradatie plaatsen. Voor ons allemaal zal het hard werken zijn om te komen waar je heen wilt. ”

… mogelijke fan bijeenkomsten op zondag voor het Millerntor Stadion : “Ik heb er nog niets van gehoord, maar ik wil dat onze fans de wedstrijd op tv kunnen kijken. Met het oog op de eerder genoemde naleving van de regels wens ik dat onze fans er zich ook aanhouden. Dit is uiterst belangrijk voor ons allemaal. ”

… Een mogelijk ander voetbal na de lange pauze : “Alle wedstrijden vinden plaats in lege stadions. Ik kan niet inschatten hoe individuele teams of individuele spelers ermee om zullen gaan. De motivatie en drive van de fans moet nu van jou komen.”

… De sportieve waarde van de voortzetting van het seizoen : “We zitten op een veilige plek aan tafel, maar je kunt je nog steeds niet te veilig voelen. Vanuit sportief oogpunt is het belangrijk om op de eerste plaats het klassenbehoud te verzekeren. We moeten snel in vorm komen, om snel punten te halen en ervoor te zorgen behoud te verzekeren. ”

Bron: www.fcstpauli.com