Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

FC St. Pauli voert na 5 jaar een prijsverhoging abonnementen door

Na vijf jaren zonder prijsverhoging voert FC St. Pauli – voor het seizoen 2020/21 – een correctie van de prijs voor abonnementen door. De abonnementsprijzen voor  fans van St.  Pauli stijgen tot acht procent. Tegelijkertijd vallen de administratiekosten voor abonnees van tien euro voor alle (abbo) en voor bestellingen die online of via telefoon gebeuren  nu weg. De redenen voor deze maatregelen, leggen we hieronder en in het interview met algemeen directeur Bernd von Geldern uit .

Ondanks het lopende seizoen en veel verwarring over hoe verder te gaan, hebben we besloten vooruit te kijken. We willen erop wijzen dat we de huidige beslissingen van de overheid, autoriteiten, de DFL of anderen niet wil beoordelen, en ook geen invloed willen uitoefenen op toekomstige beslissingen. We werken alleen maar op basis van de voor ons gegeven omstandigheden. Dit houdt ook rekening met toekomstige externe beslissingen, kan natuurlijk ook in ons nadeel zijn (bijvoorbeeld verdere wedstrijden zonder bezoekers ). Hier zullen we reageren op ontwikkelingen en veranderingen in het milieu, zonder tijdsdruk en stress.  

Natuurlijk is er hoop dat enerzijds het lopende seizoen kan worden beëindigd en anderzijds dat we zoveel mogelijk wedstrijden van het nieuwe seizoen voor toeschouwers zullen spelen . In andere wedstrijden zonder toeschouwers, zullen we werken met terugbetaling claim. We beschouwen dit als een eerlijke en serieuze aanpak bij het plannen van het nieuwe seizoen. Voordat we eind volgende week het verkoopproces van abonnementen aankondigen , willen we u vooraf informeren over de nieuwe prijzen.  

Na constructief overleg hebben we besloten dat we deze moeilijke situatie niet ten koste van de ticketprijzen willen op te lossen en zo afwentelen op abbonementshouders. Na overleg en met de Fanclubs hebben we afgesproken om de prijzen niet te verhogen boven het gemiddelde. Zo komt er na vijf jaar een matige prijsaanpassing in het belang van allen. Dit zorgt   – terwijl tegelijkertijd wordt afgezien van de gebruikelijke verwerkingskosten van € 10 voor online en telefonische bestellingen  - een stijging van de huidige prijzen met acht procent. Al met al betekent dit dat de abonnementsprijs voor abonnees en voor online en telefonische bestellingen met twee en vier euro stijgt voor een staanplaats en met maximaal 32 euro voor een zitplaatsen. Voor degenen die nog niet eerder gebruik hebben gemaakt van de abonnementsoptie of de Ticketonline shop, is de prijsverhoging dus 10 euro hoger. 

Benadrukt moet worden dat de prijsverhoging voor alle abonnees voor het seizoen 2020/21 lager is dan het terugbetalingsbedrag dat iedereen kan terugvorderen vanwege de thuiswedstrijden die niet voor toeschouwers zijn gespeeld. Dit was erg belangrijk voor ons bij de prijsbepaling. De nieuwe prijzen gelden zowel voor de 2e Bundesliga als bij degradatie naar de 3e  klasse. In het laatste scenario, omvat het abonnement dat je voor dezelfde prijs twee wedstrijden meer kan bezoeken.  

We hebben deze beslissing niet licht genomen. Maar ook wij moeten rekening houden met inflatie en prijsverhogingen in de moeilijke tijden en in het kader van een goede planning. Daarom geloven we dat we – rekening houdend met de prijsverhoging en het gelijktijdige verwijderen van administratiekosten – een redelijke oplossing hebben gevonden. We zullen in de toekomst altijd letten op gematigde prijzen en bewust blijven dat onze toegangsprijzen ook zeer maatschappelijk aanvaardbaar zijn gezien het grote aantal staanplaatsen. De korting van 30% op  een abonnement vergeleken met de dagkaarten en seizoenspakketten blijft vergelijkbaar.  

Tot slot willen wij benadrukken dat iedereen op zijn aanspraak op terugbetaling gebruik van kan blijven maken. We begrijpen dit en voldoen hier graag aan. Maar we zijn ook blij – want we zijn nog steeds eerlijk – over elke ontheffing of gedeeltelijke ontheffing. Dit moet door iedereen expliciet worden beslist , indien mogelijk en vrijwillig. Wij nemen volgende week contact met onze abonnees in het proces van terug betalingen .

Bron: www.fcstpauli.com