Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Politiek geeft groen licht voor het hervatten competitie

Woensdag (6 mei) bespraken de premiers van de deelstaten met de federale regering hoe het verder moet in de Corona-crisis. Eén van de items was de mogelijke voortzetting van het huidige Bundesliga-seizoen, rekening houdend met het uitgewerkte hygiëneconcept van de Duitse voetbalcompetitie (DFL).  

Met het oog op het voortzetten van de speeldagen – overeenkomstig alle voorgeschreven voorschriften en maatregelen-  hebben de federale regering en de premiers van de deelstaten ingestemd met het hervatten van de competitie in de tweede helft van mei.

Wanneer het exacte startpunt zal zijn – of het nu op 15/16 is. Mei of op 22/23. Mei – wordt uiteindelijk beslist door de DFL.

FCSP-president Oke Göttlich: “FC St. Pauli staat achter de beslissing van 36 clubs om de compeitie voort te zetten met inachtneming van het gedetailleerde hygiëneconcept voor gezondheidsbescherming. Daarom verwelkomen we de beslissing – in termen van gezondheid – jegens FC St. Pauli. Het is nu de verantwoordelijkheid van elk individu om te handelen in overeenstemming met deze mogelijkheid om deze locaties te beveiligen. Het moet voor iedereen duidelijk zijn dat deze herstart ook de onvoorwaardelijke aanzet moet zijn voor een debat over de herschikking van het profvoetbal, dat systematisch uit de hand is gelopen. Wedstrijden zonder fans bieden een griezelig beeld in alle facetten van wat we allemaal  – in puur marktgeloof – van dit spel hebben gemaakt. De relatie tussen sport, cultuur en zaken moet worden bijgesteld. ”

Sporthoofd Andreas Bornemann: “Natuurlijk zijn we blij met het positieve signaal van de politiek dat we na een lange periode van onzekerheid weer kunnen gaan spelen. Nu moet de uiteindelijke beslissing genomen worden binnen de DFL of het begint in het weekend van 15e mei of misschien een week later. Dat zal de komende uren en dagen zeker het onderwerp zijn en zal snel worden opgehelderd. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters