Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

FC St. Pauli heeft over een solidariteitspakket beslist.

In deze uitdagende tijden – die gepaard gaan met veel onzekerheid vanwege de uitgebreide effecten van het coronavirus en als gevolg weinig planningszekerheid – heeft het A elftal, inclusief het Sportchef en het coachingsteam, evenals het managementniveau en senior executives van FC St. Pauli, gekozen voor een solidariteitspakket dat een loonafstand tot 30 juni 2020 betreft. 

Direct na de eerste beperkingen die Covid-19 oplegde, kwamen er signalen uit de professionele sector voor een solidaire ontheffing. Desalniettemin heeft FC St. Pauli bewust de tijd genomen om de behoefte te bepalen en individuele oplossingen te ontwikkelen. 

“Voor ons was het uitgesloten dat we hier alleen samen weg konden komen en we hopen dat we met het solidariteitspakket de impact op onze club kunnen minimaliseren. Tegelijkertijd was het geen kwestie van algemene eisen stellen, maar ook van persoonlijke intenties bij het streven naar oplossingen ‘, legt sportdirecteur Andreas Bornemann uit.

Een groot deel van het afgesproken solidariteitspakket gaat naar de werknemers die bijzonder te lijden hebben onder de tijdelijke werkloosheid, het andere deel komt ten goede aan de vereniging.

Oke Göttlich, voorzitter van FC St. Pauli: “Solidariteit maakt deel uit van de identiteit van FC St. Pauli, maar ik ben blij met de grote mate van behulpzaamheid binnen en buiten de club – of het nu van het management, het coachingsteam of de spelers is, medewerkers of onze partners of abonnees. Zeker in deze uitdagende tijden is dit een sterk signaal en daar wil ik je graag voor bedanken. “