Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

FCSP, Ben & Jerry’s en Amadeu Antonio Foundation steunen initiatieven voor een diverse samenleving

Doel bereikt! Met de gezamenlijk ontworpen ijsbeker “Melting Pott” hebben FC St. Pauli en zijn partner Ben & Jerry’s – samen met de Amadeu Antonio Foundation – het beoogde donatiebedrag van 150.000 euro opgehaald en kunnen daar veel goeds mee doen. Omdat zelfs in tijden van Corona de sociale betrokkenheid van veel geweldige mensen niet aan belang mag verliezen en moet worden bevorderd.

Dit bedrag wordt gebruikt ter ondersteuning van initiatieven die zich inzetten voor een diverse en democratische samenleving en die zich verzetten tegen misantropie. Nadat in het afgelopen jaar diverse initiatieven waren aangevraagd, zijn inmiddels 41 projecten geselecteerd voor ondersteuning. Naast vele andere projecten waren Rap for Refugees , VDSIS eV , EvaMigrA eV en de “Omas gegen Gießen” blij om donaties te ontvangen van de opbrengst van de ijsbeker in beperkte oplage. De”Melting Pott” ondersteunde ook gesprekken tussen schoolkinderen en de hedendaagse getuige Renate Aris.

TOON HOUDING EN BEVORDER SOCIALE BETROKKENHEID TEGEN RECHTSE AGITATIE

Dit is niet alleen dringend nodig op de “Dag tegen racisme” op 21 maart: rechtsextremisten gebruiken de gespannen situatie aan de Grieks-Turkse grens ook om vluchtelingen in dit land op te hitsen. De terroristische aanslag in Hanau liet eens te meer zien hoe dodelijk de effecten van racistische denkpatronen zijn. Desalniettemin worden er nog steeds misantropische slogans gehoord en houdt racisme niet op bij scholen, sportclubs en gemeenschappen. Tegen de achtergrond van COVID-19 zijn mensen die worden aanzien van Aziatische afkomst massaal racistisch aangepakt.

STEUN BETROKKEN MENSEN

Tegelijkertijd zetten lokale mensen zich in voor mensenrechten en een samenleving zonder discriminatie. Na de extreemrechtse aanslagen in Halle en Hanau gingen ze de straat op en betuigden ze solidariteit met de nabestaanden van de slachtoffers. Ze helpen vluchtelingen om hier te komen. Ze ondersteunen de slachtoffers van discriminatie en maken sociale diversiteit zichtbaar.

Je stemmen moeten worden versterkt. In november en december 2019 konden daarom initiatieven uit de “Melting Pott” financiering aanvragen tussen de 500 en 5.000 euro. Swantje Abrams van Ben & Jerry’s legt de selectie van de projecten uit: “Een van de belangrijkste uitdagingen bij het kiezen van de initiatieven was ervoor te zorgen dat we een verschillende focus legden op de inhoud, geografie en demografie van de projecten.”

Aan de FCSP-kant is Martin Drust (Marketing Director) verheugd om veel mensen te kunnen helpen bij hun sociale betrokkenheid bij dit project: “Het feit dat zoveel projecten zijn toegepast, toont aan dat er zoveel behoefte is aan ondersteuning. Ben & Jerry’s deelt en leeft onze waarden en we zijn blij dat we samen met onze partner een kleine bijdrage kunnen leveren aan een sociale en kleurrijke samenleving. “

_____

DE ALLIANTIE “MELTING POTT”

FC St. Pauli en Ben & Jerry’s steunen verschillende projecten die sociale rechtvaardigheid bevorderen, actief vechten tegen extreemrechts en opkomen voor de rechten van vluchtelingen. Net als de Amadeu Antonio Foundation. Het ondersteunt landelijke initiatieven en projecten die campagne voeren tegen rechts-extremisme en voor een democratische cultuur.

Meer informatie over het selectieproces vindt u hier: www.benjerry.de/meltingpott

Een gedetailleerde lijst van de gefinancierde initiatieven is hier te zien: www.benjerry.de/meltingpott