Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Buballa: ” Iedereen moet zijn steentje bijdragen om verspreiding van het virus te vertragen”

De huidige ontwikkeling van het coronavirus heeft momenteel de hele wereld getroffen. Voor onze Kiezkickers betekent dit dat de bal in de 2e Bundesliga tot het eerste weekend van april zeker stil ligt en dat ze niet samen kunnen trainen, maar individueel thuis. We spraken Daniel Buballa over de huidige situatie, speciale maatregelen en training binnen zijn eigen vier muren.

Hallo Buba, allereerst de belangrijkste vraag: hoe gaat het met u en uw gezin?

Mijn vrouw, mijn dochter en ik en mijn familie stellen het momenteel goed.

Hoe ziet je dagelijkse leven er op dit moment uit?

Ik zou zeggen dat we 90 procent van de dag thuis zijn en zelden uitgaan. Dan is het een rondje rond de blok met onze dochter zodat ze wat frisse lucht kan halen, of een wandeling met de hond die buiten moet. Maar dat is het zo’n beetje. Ik beperk momenteel tot  wandelen tot ’s morgens en’ s avonds. Bij mijn ochtendloop in het Niendorf-verblijf is de hond erbij en dan heeft hij zich al kunnen uitleven.

Ben jij het type dat thuis snel zot wordt of kun je jezelf thuis behoorlijk vermaken?

Als ik niet kan bewegen, word ik na twee of drie dagen gek. Maar omdat ik kan gaan hardlopen of de fiets kan pakken, is dat niet het geval. Op dit moment is dus alles in orde.

Wat doe je momenteel opzettelijk niet en wat doe je om jezelf zorgvuldig te beschermen tegen mogelijke infectie met het virus?

Ik probeer zo min mogelijk contact te hebben met andere mensen en zorg ervoor dat ik voldoende afstand houd. Natuurlijk ga ik niet op bezoek, dus ga ik niet naar mijn ouders in het Westerwald, wat ik anders op mijn vrije dagen graag deed. Wij ontvangen momenteel geen bezoek bij ons, daar moet je vanaf zien. Momenteel is het nodig om meer afstand te houden.

Bij wijze van uitzondering was er woensdagmiddag een bezoek van materiaalman Andreas Kreft die je een spinningfiets bracht. Werd deze direct gebruikt en welke ruimte kreeg het?

Ik plaatste de fiets in de woonkamer naast de bank zodat ik tijdens het trainen tv kan kijken. Kort na de levering ging ik 30 minuten los op mijn fiets, ik zal er zeker een uur of twee aan besteden.

Op dit moment is het belangrijk om veel alledaagse dingen te missen. Wat is voor jou bijzonder moeilijk?

Teamtraining is wat ik nu het meest mis. Ik vind het moeilijk om niet te mogen voetballen. Ik heb dit nog nooit eerder meegemaakt. Het is ook niet eenvoudig om de open vraag te beantwoorden wanneer we moeten doorgaan en wanneer we weer kunnen voetballen. Maar dat is zeker niet bij alleen ik, maar alle voetballers en vele andere atleten. Wij spelers moeten ons mentaal en fysiek voorbereiden om begin april weer te spelen.

Hoe ziet je trainingsplan eruit: Wat staat er nog meer op het programma dan fietsen?

Ieder van ons heeft een individueel trainingsplan ontvangen. Naast diverse stabilisatie-, flexibiliteits-, kracht- of yoga-oefeningen op de mat, hebben we ’s ochtends ook een intensieve uithoudingsloop op het programma staan.

Hoe is het contact met de teamgenoten en het sportmanagement? Hoe blijf je op de hoogte? 

Omdat we momenteel geen persoonlijke bijeenkomsten hebben, schrijven we vooral naar WhatsApp-berichten. Je praat natuurlijk ook met de ene of de andere speler aan de telefoon. Dit is precies hoe we omgaan met het coachingsteam en onze sportdirecteur Andreas Bornemann, om geen belangrijk nieuws te missen.

Er zijn veel manieren om op de hoogte te blijven. Hoe informeer je jezelf over actuele ontwikkelingen?

Omdat ik steeds push-up berichten ontvang, ben ik eigenlijk altijd up-to-date. Natuurlijk kijk ik ’s avonds naar de dagelijkse nieuwsprogramma’s, maar ik ga niet de hele dag door met de huidige situatie, maar probeer het onderwerp af en toe te negeren.

Wat kun je eindelijk alle FCSP-fans en alle mensen meegeven? 

Wat we momenteel als team doen, namelijk apart trainen en contact vermijden, zegt eigenlijk alles. Onze hoofdstad is onze conditie en ons spel, dat is wat we naar het veld willen brengen. Maar dat is momenteel niet de hoogste prioriteit. Voetbal heeft niet de hoogste prioriteit. In de huidige situatie moet elk individu ervoor zorgen dat het gezondheidssysteem niet wordt overbelast en dat de verspreiding van het virus wordt vertraagd. Gezondheid staat op dit moment boven alles. Ik hoop natuurlijk dat we allemaal samen de situatie onder de knie kunnen krijgen. Dan zullen we op een gegeven moment weer op het veld kunnen staan ​​- voor onze fans en alle fans in Duitsland.

Bron: www.fcstpauli.com