Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Denk aan jezelf en aan anderen – Solidariteit is ons wapen

De gebeurtenissen rond het zogenaamde corona-virus grijpen diep in onze leven door. Het sociale leven staat stil, we moeten onze levensstijl veranderen, ons reorganiseren en de onzekerheid breidt zich uit. Ook bij FC St. Pauli worden we met onze medewerkers en alle commissies momenteel geconfronteerd met vele moeilijke thema’s , die we met veel tijd, toewijding en passie proberen te beheersen. Omdat we weten dat we als voetbal- en wijkclub ook in de toekomst aan onze verplichtingen willen blijven voldoen. Zowel richting onze medewerkers, onze leden en, last but not least, onze fans. Maar afgezien van deze prioriteiten, zoals in het verleden is het in de toekomst belangrijk om actief verder te doen in het dagelijks leven vooral in tijden van crisis onze verantwoordelijkheid te blijven vervullen. Dit geldt vooral nu.

De gevolgen van de verspreiding van het coronavirus treffen met name daklozen, senioren, mensen met een handicap, zieken en/of andere risicogroepen in onze stadsdeel.

Op dit moment is het niet belangrijk om je alleen te focussen op jezelf, maar ook op de buurt, de mensen om ons heen, die we ontmoeten en die nu misschien onze hulp en solidariteit nodig hebben.

Vandaar onze oproep: spreek mensen in uw omgeving aan waarvan u denkt dat ze hulp nodig hebben met winkelen! Wie kan er niet alleen naar de dokter. Degenen die thuis zijn met kinderen en mogelijk niet in staat zijn om dagelijkse boodschappen te doen.

Het is heel eenvoudig: vraag, benader en luister naar elkaar en voldoe natuurlijk aan de hygiëne-etiquette . Vraag wat nodig is, kijk naar elkaar en gebruik je solidariteit, empathie en rede.

Denk vooral aan de mensen die op straat leven en wiens pot nu leeg staat. Bijna alle hulpfaciliteiten zijn inmiddels gesloten. De mensen op straat hebben daarom onze steun nodig, vooral financieel.

De wijk St. Pauli was en staat bekend om zijn instellingen voor cultuur, muziek en gastronomie. De nodige sociale shutdown treft deze clubs, galeries, bars, freelancers en restaurants hard. Velen van hen hebben hun eigen roep om donaties en verschillende campagnes: Dus kom virtueel langs of laat een donatie achter.

Bekijk het nieuws van de club en de fanshop. Bij St. Depri en alle andere initiatieven uit onze fan scene kun je ook zien hoe hun aanbod verder gaat.

Wij als FCSP staan ​​in nauw contact met veel sociale instellingen in de wijk en zullen proberen om hulpaanbiedingen mogelijk te maken waar het zinvol is en vooral om reeds bestaande en bestaande hulpsystemen te ondersteunen.

Omdat we niet willen vervallen in louter actionisme en dingen haasten. Het is belangrijk om al onze strijdkrachten de komende dagen en weken te coördineren en in te zetten waar ze het hardst nodig zijn. Als FCSP richten we ons momenteel op het actief ondersteunen van voorzieningen voor daklozen.

Als u hulp nodig heeft: Of het nu gaat om winkelen of andere dagelijkse activiteiten, als u mensen kent die hulp nodig hebben, als u helpende handen nodig heeft als organisatie: u kunt ons bereiken via e-mail op kiezhelden.kontakt@fcstpauli.com , telefonisch op Nummer 040 – 31 78 74 502 (antwoordapparaat van Michael Thomsen, algemeen directeur CSR) of het eenvoudigste: u vult onderstaand hulpformulier in.  Houd er rekening mee dat we momenteel alleen actief kunnen zijn in St. Pauli en de omliggende districten.

De regel is: zoveel mogelijk solidariteit en zo min mogelijk spanning!

Bron: www.fcstpauli.com