Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

27e speeldag ook afgelast

Op de buitengewone algemene vergadering van de DFL- 36 clubs in de Bundesliga en de 2. Bundesliga – op maandag 16 maart –  werd besloten dat als gevolg van de huidige situatie rond de verspreiding coronavirus zowel de 26e speeldag als ook de 27ste speeldag in twee Bundesliga zijn verplaatst. 

Nadat afgelopen weekend de 26e speeldag was afgelast vanwege het  coronavirus, besloten de 36 clubs maandagochtend unaniem dat de bal ook het volgende weekend stil ligt. Bovendien zal de situatie na de internationale pauze opnieuw worden beoordeeld. Een volgende stemming over de voortzetting van de twee Bundesliga’ is voor de  week van maandag 30 maart 2020 gepland. 

DFL-directeur Christian Seifert benadrukte dat de beheersing van het virus en de gezondheid van alle betrokkenen bij alle overwegingen de topprioriteit moeten zijn. Hij benadrukte verder dat deze beslissing niet betekent dat er van uit moet worden gegaan dat de 28e speeldag – die voor het eerste weekend van april staat gepland – in ieder geval kan worden gespeeld.  

FCSP-president Oke Göttlich over het besluit van vandaag: “ We willen doorgaan op het pad dat we hebben gekozen en vooral de gezondheid van de bevolking en de beheersing van het virus nastreven – dat werd vandaag door de DFL bevestigd. We zijn geen vrijwillige bedrijf, maar een bedrijf waar enkele honderden werknemers van afhangen. We willen recht doen aan hun welzijn en onze sociale verantwoordelijkheid jegens u, en daarom hebben we het voorstel van het DFL Presidium goedgekeurd. “

_____

Info vanuit het kaartcentrum:

Alle tickets blijven geldig totdat duidelijk is hoe de wedstrijden van de 2e Bundesliga verder gaan. Alle tickets die in de ledenverkoop voor de thuiswedstrijden tegen Heidenheim, Aue en Regensburg zijn gekocht, worden voorlopig niet verzonden. Het ophalen van dezelfde kaarten wordt tot nader order niet mogelijk. In het geval dat wedstrijden plaatsvinden zonder toeschouwers of bij een totale annulering, worden de tickets uiteraard terugbetaald. Dit geldt zowel voor dagkaarten, abonnementen en jaarkaarten, seizoensarrangementen als voor buitenlandse tickets.

Te zijner tijd zal worden bekendgemaakt hoe in elk individueel geval een eventuele vergoeding zal worden gedaan en welke mogelijkheden er zijn. Bij wedstrijd verplaatsingen wordt uiteraard ook informatie gegeven over een retouroptie. Begrijp alsjeblieft ook dat het kaartcentrum niet in actie treedt gezien de constant veranderende situatie. Zodra er zekerheid is over hoe verder te gaan, wordt u uitgebreid geïnformeerd over de verdere processen. Het kaartcentrum hoopt voor alle betrokkenen onnodige processen te besparen.

Bron: www.fcstpauli.com