Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander 1FC Nürnberg

Na de 2-2 bij SV Sandhausen ontvangen onze Kiezkicker – op zondag 15 maart 13u30 uur – 1. FC Nürnberg. Hoewel het voetbal in de afgelopen dagen naar de achtergrond is verschoven, hebben we onze volgende tegenstander zoals gewoonlijk van dichterbij bekeken.

Voorsprong

FCN heeft dit seizoen meer dan elk ander team de leiding genomen, in 16 van de 25 gespeelde wedstrijden. Uiteindelijk vierden de Franken slechts zeven overwinningen en in drie wedstrijden gingen ze zelfs met lege handen naar huis. In totaal liet FCN 21 punten liggen na een voorsprong, dat is meer dan welk ander team ook. Eén van de redenen is de 14 tegendoelpunten in het laatste kwartier van de wedstrijd. Geen enkel ander team kreeg vaker in de slotfase de bal in eigen doel.

Defensief

Met 45 tegendoelpunten heeft de degradant uit de Bundesliga na Karlsruhe SC (46) de op één na slechtste verdediging in de competitie. De FCN had vooral problemen met stilstaande fases van de tegenstander, 17 doelpunten kregen de Franken tegen na stilstaande fases. Bij counters van de tegenstanders lieten de Franken daarin tegen de minste doelpunten tegen. Tot de vorige week was het record onberispelijk, maar Linton Maina uit Hannover zorgde afgelopen weekend voor het eerste tegendoelpunt van FCN op een counter.

Een kwestie van hoofd

Eigen counters zijn niet de kracht van de club, ze scoorden op deze manier slechts driemaal. Daarentegen waren de Franken met de kop veel succesvoller. Al twaalf doelpunten met het hoofd werden door 1FCN gevierd. Zeven verschillende FCN-spelers troffen al met het hoofd, aanvoerder Hanno Behrens daarbij (3) het vaakst.

Doelman

Onlangs moest de club door blessures meer dan een half dozijn spelers missen. De FCN had in de eerste helft van het seizoen vooral tussen de palen pech. Dit seizoen stonden al vier verschillende keepers tussen de FCN-posten. Christian Mathenia – die zijn knieschijf brak in de slotseconde tegen onze FCSP – heeft 15 optredens. Felix Dornebusch, die tijdens de eerste seizoenshelft werd ingezet, speelde vijf wedstrijden, Andreas Lukse en Benedikt Willert speelden ook elk twee wedstrijden.

Duelisten

Terwijl het Nürnberg 47,77 procent van alle duels wonnen, reizen de Franken naar de Millerntor met het beste duellist in de competitie. Centrale verdediger Georg Margreitter won 126 van zijn 186 duels, een sterke 67,74 procent. De Oostenrijker – die in slechts 12 van de 25 wedstrijden door een blessure speelde – voert de ranglijst aan voor Karlsruhe’s Daniel Gordon (66,67 procent) en Stuttgart’s Nathaniel Phillips (66,42 procent).

Rode zondaars

Neurenbergse verdediger Asger Sörensen is een van de vier tweedeklassers die dit seizoen al twee keer de rode kaart kregen. De Deen is de enige speler die twee keer rechtstreeks rood kreeg te zien. Bij de 3-4 in Aue moest hij het veld vroegtijdig verlaten na een handbal op de doellijn, bij de 3-3 tegen Darmstadt werd Sörensen vroegtijdig douchen gestuurd na een noodrem tegen Serdar Dursun.

Bron: www.fcstpauli.com