Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

DFL schorst 26e speeldag

13.03.2020 – Gezien de dynamiek van vandaag met nieuwe corona-infecties en bijbehorende vermoedelijke gevallen in direct verband met de Bundesliga en de 2e Bundesliga, heeft het Presidium van de DFL Deutsche Fußball Liga op korte termijn besloten om de 26e speeldag – die vandaag begon –  in beide competities op te schorten. Daarnaast beveelt de commissie, zoals gepland, aan dat de algemene vergadering van profclubs – die volgende maandag bijeenkomt – het competitie opschorten tot 2 april, inclusief de internationale pauze.

Een van de redenen hiervoor is dat er in de buurt van verschillende clubs en hun teams vandaag vermoedens waren en zijn van een infectie met het Corona-virus en dat verdere infecties niet kunnen worden uitgesloten. Eerder, in de 2e Bundesliga na het professionele team van Hannover 96, werd thuisquarantaine voorgeschreven voor het hele 1. FC Neurenberg-team door de lokale gezondheidsautoriteit.

Onveranderd zal tijdens na de internationale pauze – gelet op de dan beschikbare kennis – de gang van zaken blijven. Het doel is nog steeds om het seizoen tegen de zomer af te sluiten – vanuit sportief oogpunt, maar vooral omdat het voortijdig beëindigen van het seizoen existentiële gevolgen kan hebben voor sommige clubs.

Reeds op maandag had het DFL Presidium verklaard dat als er uitstel van wedstrijden zou zijn, het DFL Presidium dit alleen zou moeten doen met betrekking tot hele speeldagen en bloc. Op basis van de huidige informatiesituatie was dit niet meer gegarandeerd.

Bron: www.dfl.de