Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Corona: Eerste besmetting bij 1.FCN

Na Hannover 96 heeft ook 1. FC Nürnberg zijn eerste coronavirus geval. Het is Fabian Nürnberger.

“Door de huidige ontwikkelingen hebben de spelers, coaches en staf van 1. FC Nürnberg woensdagavond uit voorzorg een corona-test afgelegd. Uit de tests is nu gebleken dat een persoon een positief resultaat heeft”, aldus de club vrijdag en gaf mee dat Fabian Nürnberger besmet was. “De 20-jarige doet het goed, tot dusver heeft hij geen klachten gehad”, aldus de verklaring van de club. Enkele testresultaten zijn nog in behandeling.

In opdracht van de gezondheidsautoriteit gaat het gehele team nu de komende 14 dagen in quarantaine. De club diende een aanvraag in voor de annulering van een wedstrijd voor de komende wedstrijd bij FC St. Pauli op zondag 15 maart 2020 13u30 uur).

“We communiceren voortdurend met de gezondheidsautoriteiten en de DFL. Onze spelers doen het dusver goed. We zullen alle maatregelen nemen om ons team en alle medewerkers van 1. FC Nürnberg op de best mogelijke manier te begeleiden en te ondersteunen”, aldus sportdirecteur Robert Palikuca. In de loop van vrijdag kondigde de tweede Liga  verdere informatie en verklaringen aan .

De club was afgelopen week vrijdag de laatste tegenstander van Hannover 96 met twee bevestigde corona-patienten: Timo Hübers en Jannes Horn .

Bron: www.kicker.de