Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Wat moet, dat moet. Thuiswedstrijd tegen 1FCN zonder supporters

De thuiswedstrijd van FC St. Pauli tegen 1. FC Nürnberg – op zondag 15 maart – vindt plaats zonder toeschouwers. De reden hiervoor is een algemeen besluit van de Ministerie voor gezondheid en consumentenbescherming, dat het organiseren van evenementen en bijeenkomsten van 1000 personen of meer verbiedt vanwege de huidige ontwikkeling rond het coronavirus. Gezien de huidige situatie roept FC St. Pauli iedereen op om in solidariteit te handelen.

FC St. Pauli is zich bewust van haar verantwoordelijkheid als organisator en er zal vanzelfsprekend de mogelijkheid bieden om de tickets te laten terugbetalen (eerste informatie: KLIK ). In overeenstemming met de huidige situatie heeft FC St. Pauli een operationeel team samengesteld. De vereniging wisselt voortdurend uit met haar commissies, de fanshop en de verantwoordelijke autoriteiten en handelt verantwoordelijk maar niet hysterisch.

FC St. Pauli vraagt ​​ook fans van de Kiezkickers en fans van 1. FC Nürnberg om op wedstrijddag niet te verschijnen aan het Millerntor Stadion om de negatieve effecten van veel mensen in een enge ruimte te vermijden. Daarom roept de FCSP iedereen op om zijn verantwoordelijkheid te nemen.

Het is FC St. Pauli duidelijk dat deze ontwikkeling niet in het belang is van voetbal en zijn fans, maar de gezondheid van onze medemensen is veel waardevoller. Daarom is op dit moment beslissende actie nodig en deze is helaas ook niet populair bij voetbalfans. Om deze reden roept FC St. Pauli de Bundesliga op om solidariteit te tonen en wil hij voor alle clubs dezelfde voorwaarden als het seizoen plaatsvindt, voor zover de situatie dat toelaat. FC St. Pauli ziet ook de politiek en de vereniging als verplicht rekening te houden met de financiële effecten in termen van integriteit van concurrentie en solidariteit binnen de competities.

We werken nauw samen met de verantwoordelijke autoriteiten en roepen op tot een verantwoorde omgang met de situatie.

Bron : www.fcstpauli.com