Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Competitie U23,U17,U16,U15, Futsal en vrouwen 1 afgelast

De Noord-Duitse voetbalbond (NFV) heeft donderdagmiddag 12 maart besloten om de aankomende wedstrijddag van de Regionalliga Nord voor mannen, A-, B- en C-junioren, maar ook voor vrouwen en Futsal vanwege het coronavirus stop te zetten. Daarnaast is de wedstrijd van onze U17 bij Halleschen FC afgelast. 

De wedstrijden van onze 1e dames tegen Hannover 96, de U23 tegen Altona 93, de U16 tegen Holstein Kiel en de U15 bij Vorwärts Wacker Billstedt – die allemaal op het programma stonden op zaterdag 14 maart – zijn geannuleerd.

Vanaf dinsdag 17 maart heeft de NFV de volgende regeling gepubliceerd, die aanvankelijk van toepassing is:

“De geplande wedstrijden, waarin niet meer dan 1.000 toeschouwers (of in totaal deelnemers) worden verwacht, worden volgens het spelplan uitgevoerd. Voorwaarde hiervoor is dat de lokaal verantwoordelijke autoriteiten de uitvoering van voetbalwedstrijden over het algemeen niet verbieden.

Wedstrijden waarin meer dan 1.000 toeschouwers (of deelnemers) worden verwacht vallen onder de verbodsbepaling van de autoriteiten en vinden privé (zonder publiek) plaats als een zogenaamd “spookwedstrijd”. Om dit te garanderen, werken de clubs samen met de respectieve spelbeheerders.

UPDATE: De U17 Bundesliga-jeugdwedstrijd bij Halleschen FC is nu afgelast.

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters